PSV - sc Heerenveen
24 november, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdopleiding

Cover jeugd 2

Kik Pierie is een van de exponenten vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Op 16-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens een play-off duel tegen FC Utrecht. Kik heeft de gehele jeugdopleiding binnen de club doorlopen en is nu volwaardig selectielid van het eerste elftal. De jeugdopleiding heeft als doel meer jeugdspelers als Kik klaar te stomen voor het eerste elftal.

In het huidige betaald voetbal is het hebben van een solide jeugdopleiding een belangrijk onderdeel van een professioneel voetbalclub. De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft al verscheidende talenten opgeleid en door laten stromen naar het eerste elftal. Deze traditie wil de club graag voortzetten en verder verdiepen.

sc Heerenveen is een club met een zeer eigen cultuur. De jeugdopleiding bestaat uit vijf teams, waarmee de opleiding klein van schaal is en de accenten liggen op maatwerk, het individu en waar de spelers centraal staat. De jeugdopleiding kenmerkt zich door de warme uitstraling gecombineerd met een gezond topsportklimaat.

Vanuit de onderbouw werkt sc Heerenveen veelal met talentvolle voetballers uit eigen regio. Wanneer zij richting de bovenbouw gaan worden deze selecties versterkt door talenten uit binnen en buitenland. sc Heerenveen wil haar nationale en internationale talenten opleiden met eigen sc Heerenveen identiteit. Enkele voorbeelden zijn Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven, Luciano Narsingh, Jeffrey Gouweleeuw, Pele van Anholt en zoals eerder benoemd Jerry St. Juste.

De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft de nationale status van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en is gecertificeerd volgens het Kwaliteit & Performance (K&P) Programma. Alle jeugdteams spelen in de Eredivisie, het hoogste niveau.

Voetbalschool Heerenveen

De voetbalschool Heerenveen is de voorloper van de Jeugdopleiding. Het is het begin van de opleiding tot profvoetballer. Van hieruit kunnen talenten doorstromen naar de Jeugdopleiding.

Laatste nieuws

16/11 Onder 13 speelt als enige thuis; derby voor Onder 17
15/11 IJslander Heimisson begint EK-kwalificatietoernooi met zege
12/11 O17 wint van FC Volendam; O15 consolideert voorsprong
09/11 O19 hoopt zegereeks voort te zetten; ook O13 wacht derby
05/11 O19 boekt tweede overwinning; O12 en O11 blijven winnen
02/11 Topdrukte op Skoatterwâld; alleen Onder 15 speelt uit
22/10 Jeugd boekt drie zeges; lat en paal zitten Onder 17 dwars
19/10 Onder 15 speelt thuis; 'Middagje NAC' voor Onder 13
15/10 Jeugdteams behalen vier overwinningen en één gelijkspel
12/10 Onder 19 oefent; Onder 17 krijgt koploper Vitesse op bezoek
08/10 Vier spelers van Onder 15 ontvangen uitnodiging Oranje
08/10 Zeges voor O17 en O15; nipte nederlagen O19 en O13
05/10 Drie duels op Skoatterwâld; toernooien voor jongste jeugd
01/10 O15 wint en blijft koploper; monsterzeges voor O12 en O11
28/09 Onder 19-spelers Van der Heide en Tahboun bij nationale voorselecties

Talenten

De jeugdopleiding van sc Heerenveen is trots op het feit dat jeugdspelers in heel Europa worden geselecteerd voor nationale selecties. Deze ontwikkeling toont aan dat de jeugdopleiding talenten voortbrengt opleidt op het hoogst mogelijk niveau. Zo komen Jerry St. Juste (Jong Oranje), Michel Vlap, Arjen van der Heide, Kik Pierie en Joel Thodé geregeld uit voor de verschillende Nederlandse jeugdteams. Ook Stefan Gartenmann, Aleksander Palamar, Tristan Borges en Birkir Heimisson speelden al diverse malen in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van hun land.