1899 Hoffenheim - sc Heerenveen
28 juli, 17:00 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Kik Pierie is een van de exponenten vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Op 16-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens een play-off duel tegen FC Utrecht. Kik heeft de gehele jeugdopleiding binnen de club doorlopen en is nu volwaardig selectielid van het eerste elftal. De jeugdopleiding heeft als doel meer jeugdspelers als Kik klaar te stomen voor het eerste elftal.

In het huidige betaald voetbal is het hebben van een solide jeugdopleiding een belangrijk onderdeel van een professioneel voetbalclub. De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft al verscheidende talenten opgeleid en door laten stromen naar het eerste elftal. Deze traditie wil de club graag voortzetten en verder verdiepen.

sc Heerenveen is een club met een zeer eigen cultuur. De jeugdopleiding bestaat uit vijf teams, waarmee de opleiding klein van schaal is en de accenten liggen op maatwerk, het individu en waar de spelers centraal staat. De jeugdopleiding kenmerkt zich door de warme uitstraling gecombineerd met een gezond topsportklimaat.

Vanuit de onderbouw werkt sc Heerenveen veelal met talentvolle voetballers uit eigen regio. Wanneer zij richting de bovenbouw gaan worden deze selecties versterkt door talenten uit binnen en buitenland. sc Heerenveen wil haar nationale en internationale talenten opleiden met eigen sc Heerenveen identiteit. Enkele voorbeelden zijn Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven, Luciano Narsingh, Jeffrey Gouweleeuw, Pele van Anholt en zoals eerder benoemd Jerry St. Juste.

De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft de nationale status van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en is gecertificeerd volgens het Kwaliteit & Performance (K&P) Programma. Alle jeugdteams spelen in de Eredivisie, het hoogste niveau.

Voetbalschool Heerenveen

De voetbalschool Heerenveen is de voorloper van de Jeugdopleiding. Het is het begin van de opleiding tot profvoetballer. Van hieruit kunnen talenten doorstromen naar de Jeugdopleiding.

Laatste nieuws

14/06 sc Heerenveen Onder 13 winnaar internationaal toernooi
14/06 Geslaagd! sc Heerenveen feliciteert jeugdspelers met behaalde diploma!
07/06 Tweede plaats voor Onder 19 in Breskens
04/06 Onder 13 strijdend ten onder in bekerfinale
01/06 Nog een dag tot de bekerfinale van O13: "Het wordt een unieke wedstrijd"
31/05 Nog twee dagen: O13 leeft toe naar bekerfinale
30/05 Nog drie dagen: O13 maakt zich op voor bekerfinale tegen kampioen AZ
29/05 Drie jaar na bekerzege O19 nu O13 in bekerfinale tegen AZ
28/05 Jeugdteams: sc Heerenveen Onder 11 ongeslagen kampioen
24/05 Jeugdteams: O11 maakt zich op voor kampioenswedstrijd
21/05 Jeugdteams sc Heerenveen: driemaal winst, een keer verlies
18/05 Vanja Drkusic tekent tot 2020 bij sc Heerenveen
17/05 Jeugdteams: O19 thuis tegen De Graafschap; O17 naar Enschede
14/05 Jeugdteams sc Heerenveen: volle buit voor O19, O17 en O15
07/05 Bekerkoorts bij Onder 19 en Onder 13

Talenten

De jeugdopleiding van sc Heerenveen is trots op het feit dat jeugdspelers in heel Europa worden geselecteerd voor nationale selecties. Deze ontwikkeling toont aan dat de jeugdopleiding talenten voortbrengt opleidt op het hoogst mogelijk niveau. Zo komen Jerry St. Juste (Jong Oranje), Michel Vlap, Arjen van der Heide, Kik Pierie en Joel Thodé geregeld uit voor de verschillende Nederlandse jeugdteams. Ook Stefan Gartenmann, Aleksander Palamar, Tristan Borges en Birkir Heimisson speelden al diverse malen in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van hun land.