Heracles Almelo - sc Heerenveen
01 april, 14:30 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jeugdopleiding

Jeugdopleiding

Kik Pierie is een van de exponenten vanuit de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Op 16-jarige leeftijd maakt hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens een play-off duel tegen FC Utrecht. Kik heeft de gehele jeugdopleiding binnen de club doorlopen en is nu volwaardig selectielid van het eerste elftal. De jeugdopleiding heeft als doel meer jeugdspelers als Kik klaar te stomen voor het eerste elftal.

In het huidige betaald voetbal is het hebben van een solide jeugdopleiding een belangrijk onderdeel van een professioneel voetbalclub. De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft al verscheidende talenten opgeleid en door laten stromen naar het eerste elftal. Deze traditie wil de club graag voortzetten en verder verdiepen.

sc Heerenveen is een club met een zeer eigen cultuur. De jeugdopleiding bestaat uit vijf teams, waarmee de opleiding klein van schaal is en de accenten liggen op maatwerk, het individu en waar de spelers centraal staat. De jeugdopleiding kenmerkt zich door de warme uitstraling gecombineerd met een gezond topsportklimaat.

Vanuit de onderbouw werkt sc Heerenveen veelal met talentvolle voetballers uit eigen regio. Wanneer zij richting de bovenbouw gaan worden deze selecties versterkt door talenten uit binnen en buitenland. sc Heerenveen wil haar nationale en internationale talenten opleiden met eigen sc Heerenveen identiteit. Enkele voorbeelden zijn Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven, Luciano Narsingh, Jeffrey Gouweleeuw, Pele van Anholt en zoals eerder benoemd Jerry St. Juste.

De jeugdopleiding van sc Heerenveen heeft de nationale status van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) en is gecertificeerd volgens het Kwaliteit & Performance (K&P) Programma. Alle jeugdteams spelen in de Eredivisie, het hoogste niveau.

Voetbalschool Heerenveen

De voetbalschool Heerenveen is de voorloper van de Jeugdopleiding. Het is het begin van de opleiding tot profvoetballer. Van hieruit kunnen talenten doorstromen naar de Jeugdopleiding.

Laatste nieuws

19/03 Jeugdteams: overwinningen voor O19 en O13
15/03 UPDATE: Duels O15 en O11 afgelast: drie jeugdteams in actie
12/03 Teleurstellende zaterdag voor jeugdteams sc Heerenveen
08/03 Alle jeugdploegen spelen uitwedstrijd
05/03 O13 bekert verder, verlies voor O15 en O19
05/03 sc Heerenveen O15 wacht lastig bekerduel tegen fysiek Vitesse
01/03 Jeugdteams: O13 bekert thuis tegen Willem II
26/02 Prima zaterdag voor jeugdteams; bekerstunt O15 in Eindhoven
22/02 Jeugdopleiding: alleen O13 speelt thuis
19/02 Winst O13 en O15, verlies O17 en O19
15/02 Programma jeugdteams: vier thuisduels
12/02 Knap gelijkspel O15 bij Feyenoord, winst voor O19 en verlies O13 tegen PEC Zwolle
08/02 Jeugdopleiding: alleen O19 speelt thuiswedstrijd
05/02 Jeugdploegen: winst O19, gelijkspel O17, verlies O13
03/02 Duel O15 tegen PSV afgelast

Talenten

De jeugdopleiding van sc Heerenveen is trots op het feit dat jeugdspelers in heel Europa worden geselecteerd voor nationale selecties. Deze ontwikkeling toont aan dat de jeugdopleiding talenten voortbrengt opleidt op het hoogst mogelijk niveau. Zo komen Jerry St. Juste (Jong Oranje), Michel Vlap, Arjen van der Heide, Kik Pierie en Joel Thodé geregeld uit voor de verschillende Nederlandse jeugdteams. Ook Stefan Gartenmann, Aleksander Palamar, Tristan Borges en Birkir Heimisson speelden al diverse malen in de vertegenwoordigende jeugdelftallen van hun land.