Feansjop

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Voetbalschool Heerenveen

Doelstelling

De doelstelling van de voetbalschool Heerenveen is om talentvolle jeugdige voetballers op te leiden, zodat ze in de toekomst in één van de teams van de Voetbalacademie kunnen worden ingezet. Het is het begin van de opleiding. Van hieruit kunnen talenten doorstromen naar de Voetbalacademie sc Heerenveen. In de Voetbalacademie worden de A's, B's, C's en D's opgeleid. De voetbalschool leidt specifiek de E-spelers op.

Organisatie

De technische organisatie is in handen van het technische kader van sc Heerenveen. De technische zaken worden geregeld door het hoofd van de voetbalschool, uiteraard in nauw overleg met het hoofd van de Voetbalacademie.

Het hoofd van de voetbalschool krijgt ondersteuning van één of twee jeugdtrainers en enkele stagestudenten van de opleiding CIOS van het Friesland College. Zij verzorgen de trainingen en begeleiden de oefenwedstrijden tijdens het seizoen.

De voetbalschool krijgt administratieve en organisatorische ondersteuning van VV Heerenveen, sc Heerenveen en een voetbalcoördinator.

Hoe komt een voetballer op de voetbalschool?

Dat kan op twee manieren:

1) Via de testdagen
Een keer per jaar worden door sc Heerenveen testdagen georganiseerd in de voorjaarsvakantie. Via deze site worden de data en overige details bekend gemaakt.
De scouts bekijken dan de talenten en er worden selecties gemaakt. De deelnemers worden na de testdag per brief op de hoogte gebracht of ze zijn toegelaten of afgewezen.

De groep die overblijft wordt uitgenodigd om in september / oktober 4 weken met de leerlingen van de voetbalschool mee te trainen. Daarna wordt opnieuw een selectie gemaakt. De talenten die overblijven gaan door tot medio december waarna opnieuw een selectie plaatsvindt. 

2) Via scouting
Het gehele jaar door speuren onze scouts de regionale velden af naar talenten. De “gevonden” talenten worden verzameld en worden vervolgens uitgenodigd om een aantal malen (3 tot 4 keer) op de voetbalschool te komen trainen. Na afloop van zo'n periode volgt een selectiemoment.

Via deze twee trajecten blijft de voetbalschool het hele jaar door verzekerd van de beste talenten uit de regio. Aan het eind van elk seizoen wordt in overleg met de speler, de ouders / verzorgers en de betreffende amateurclub bekend gemaakt of de speler "doorstroomt" naar de D1 van de Voetbalacademie sc Heerenveen.

Kenny Steppe actief op de 'keepers-talentendag'
Kenny Steppe actief op de 'keepers-talentendag'