Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Voetbalschool sc Heerenveen

Wat is de voetbalschool?

De voetbalschool heeft als doel om talentvolle jeugdige voetballers in beeld te brengen, zodat ze in de toekomst kunnen instromen in de Jeugdopleiding van sc Heerenveen. Dit door het organiseren van activiteiten gedurende het voetbalseizoen. Deze activiteiten hebben als doel om vooraf geselecteerde spelers op weerstand met elkaar te laten trainen en wedstrijden te laten spelen. De spelers zijn lid van hun amateurvereniging en komen op uitnodiging van sc Heerenveen deelnemen aan de bovengenoemde activiteiten.

10012014243878_FPH7072 kopie

Organisatie

De technische organisatie is in handen van het technische kader van sc Heerenveen. De technische zaken worden geregeld door het hoofd van de Voetbalschool, uiteraard in nauw overleg met het hoofd van de Jeugdopleiding. 

Het hoofd van de Voetbalschool krijgt ondersteuning van jeugdtrainers, stagiaires van de selectieteams en oud professionals. Zij verzorgen de activiteiten gedurende het seizoen. 

10012014243873_FPH6993 kopie

Activiteiten

De activiteiten van de Voetbalschool bestaan uit; trainingen, wedstrijden en diverse interne en externe toernooien. Hiernaast vindt de Sport en Speldag plaats. Dit evenement is gericht op de brede fysiek/motorische vaardigheden van de speler. Er komen dan ook verschillende sporten en bewegingsvormen aan bod.

Hoe komt een spelers op de Voetbalschool:

Dat kan op twee manieren: 
 
Via scouting 
Het gehele jaar door speuren onze scouts de regionale velden af naar talentvolle spelers. De “gevonden” spelers worden verzameld en worden vervolgens uitgenodigd om aan vier activiteiten deel te nemen. Na afloop van deze periode volgt een evaluatiemoment. 
 
Via de testdagen
Een keer per jaar worden door sc Heerenveen testdagen georganiseerd. Via deze site worden de data en overige details bekendgemaakt. De scouts bekijken dan de spelers en worden er vervolgens selecties gemaakt. De deelnemers worden na de testdag per mail op de hoogte gebracht of zij mogen instromen in de Voetbalschool. Deze twee trajecten vormen de basis van de instroom op de voetbalschool. De voetbalschool start met spelers vanaf de onder 8 en eindigt bij de O11 categorie.