Heracles Almelo - sc Heerenveen
04 augustus, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Medische zorg

Voetbal is sport en is dus van invloed op het lichaam. sc Heerenveen gaat niet alleen uit van het genezen van sportblessures, maar ook van het voorkomen daarvan. De medische preventie bestaat hierin dat bij sc Heerenveen op hoog en verantwoord niveau wordt getraind en dat er goede voorlichting wordt gegeven over training, voeding (diëtist), hygiëne en arbeid/rustverhouding.

De club beschikt over een professioneel medisch team dat wordt gevormd door een arts, meerdere verzorgers en fysiotherapeuten en loop- en conditietrainers, die ook revalidatietrainingen geven.

Met het ziekenhuis De Tjongerschans heeft sc Heerenveen een samenwerkingsverband. Maar ook in eigen huis heeft de club volop medische expertise. Zo zijn er op de thuisbasis van de club tal van sportmedische voorzieningen. Sinds aan de andere zijde van het stadion de gezondheidsboulevard is gevestigd, zijn deze nog verder uitgebreid. Ook de aanbouw van een grote accommodatie als Sportstad heeft zo zijn voordelen. Zo kan ook gebruik worden gemaakt van de faciliteiten aldaar bijvoorbeeld het zwembad en de turnhal.

Regelmatig worden de spelers van sc Heerenveen met een speciaal aangeschaft programma grondig getest zodat de leiding exact weet welke fysieke en geestelijke belastbaarheid zij mogen ondervinden. Dit is van groot belang met het oog op de training die in bepaalde opzichten puur individueel kan of moet zijn. Wat betreft de algehele gesteldheid van de spelers is er te allen tijde nauw contact tussen de technische en medische staf. Tevens dient er een goed contact met de (jeugd)speler en zijn ouders te zijn om te weten of de balans rust/arbeid wel of niet wordt verstoord. Een speler die moe is mag beslist niet of kan niet hard trainen.

In vervolg op de medische zorg kan ook het mentale coachen worden genoemd. Een goede fysieke, maar zeker ook mentale conditie heeft een gunstig effect op de sportieve prestaties. sc Heerenveen besteedt veel aandacht aan het opbrengen van concentratie, inzet, teamspirit, de wil om te winnen en geen angst voor nederlagen, het verwerken van tegenslag etc. Een hogere mentale weerbaarheid komt niet alleen van pas tijdens sportbeoefening, maar ook in het dagelijks leven.