Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Scouting

sc Heerenveen heeft in de loop der jaren een uitgebreid scoutingteam geformeerd. Dit team bestaat uit vakkundige mensen die een scherp oog hebben voor alle facetten van het voetbal en voor kwaliteiten en tekortkomingen van spelers. De aandacht bij de jeugd is gericht op alle leeftijdsgroepen, waarbij de jongste spelers uit de regio komen en vaak eerst nog bij hun eigen amateurvereniging blijven. Voor hen is de Voetbalschool van sc Heerenveen een opleidingsinstituut waar niet alleen zij zelf veel aan hebben, maar ook de clubs waar ze lid van zijn. Immers, door een gerichte training bij sc Heerenveen worden jonge voetballers snel beter en zijn ze nog waardevoller voor het team waarin ze spelen.

Het scouten van spelers overschrijdt de provinciegrens en de landsgrens. Buitenlandse jeugdspelers zijn vaak een jaar of zestien als ze naar Heerenveen komen. Landelijk scout sc Heerenveen spelers als aanvulling voor de O15-, O17- en O19. Alle spelers die door sc Heerenveen worden gevolgd en waarvoor belangstelling bestaat, hebben onmiskenbaar voetbalkwaliteiten. Zo ontstaat in Heerenveen een klasserijk voetbalbolwerk waar men elkaar optrekt naar een hoger niveau.

Van alle spelers die sc Heerenveen in binnen- en buitenland volgt wordt een uitgebreide rapportage gemaakt. Alle gegevens van spelers en van wedstrijden die door een scout is gezien, worden opgeslagen in een database. Dit archief omvat tienduizenden beoordelingen. Binnen enkele tellen heeft men de gewenste informatie die wordt opgevraagd paraat.

Buiten deze rapportages worden elk jaar ook testdagen georganiseerd. Hiervoor kunnen zich voetballertjes melden in bepaalde leeftijden. Deze dagen worden meestal in het voorjaar georganiseerd.