Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

STIMA

Het voetbal binnen de voetbalacademie is gebaseerd op vijf factoren: STIMA. Dit staat voor Snelheid, Techniek, Inzicht, Mentaliteit en Atletisch vermogen.

Snelheid
Snelheid is essentieel. Niet alleen in het loopvermogen en het trekken van sprints, maar ook in de balbehandeling en het omschakelen bij balverlies of balbezit.

Techniek
Techniek is de basis van het voetbalspel. Wie baas is over de bal voetbalt gemakkelijker. Techniek is aan de orde in alle facetten: het aannemen van de bal, het trappen en het geven van een pass, dribbelen, koppen, maar ook in het soepel en behendig bewegen van je lichaam.

Inzicht
Inzicht houdt slimheid in, het doorzien van het spel, het aanvoelen van situaties, het taxeren van je tegenstander, het gevoel voor positie, het zien van medespelers en tegenstanders, het vrijlopen, het ondernemen van de actie en het op tijd en goed afspelen van de bal.

Mentaliteit
Mentaliteit is meer dan een voorbeeldige wedstrijdinstelling en de wil om te winnen. Het is een eigenschap die van belang is om te slagen als voetbalprof: zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, tegenslagen overwinnen, jezelf blijven, een goede wedstrijdvoorbereiding, veel trainingsarbeid willen verrichten, lef tonen maar wel sociaal en collegiaal zijn in de spelersgroep en loyaal zijn aan de club.

Atletisch vermogen
Onder atletisch vermogen verstaan wij het goed kunnen springen, wenden/draaien/keren en volhouden van een wedstrijd op maximale intensiteit. Dit is meetbaar door middel van sprongtesten, de T test en de shuttle run testen (met bal/zonder bal).