sc Heerenveen - FC Utrecht
16 december, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Studie

Aan studeren en het volgen van cursussen wordt bij sc Heerenveen hoge prioriteit gegeven. De club heeft een eigen leslokaal en speciale studiecomputers met internetaansluitingen. Buitenlandse jongens kunnen gewoon via de computer de studies van hun eigen land volgen.

Een voetbalcarrière duurt relatief maar kort en je kunt er niet een leven lang op teren. In veel gevallen financieel niet en roem is nu eenmaal vergankelijk. Voor een maatschappelijk vervolg en voor hun eigenwaarde is het goed dat men terug kan vallen op een opleiding, op een baan en/of een maatschappelijke functie, die met een schoolopleiding veel gemakkelijker gevonden kan worden.

Jonge voetballers die bij sc Heerenveen spelen en uit hun ouderlijke omgeving zijn gehaald, gaan in de Heerenveense regio gewoon naar school. De club heeft een nauwe en vruchtbare samenwerking met het Friesland College en OSG Sevenwolden. Deze scholingsinstituten bieden een keur aan opleidingen op alle niveaus.

In overleg met deze scholen wordt een leerprogramma per individu samengesteld. De programma’s zijn zo geregeld dat kinderen niet in problemen kunnen raken met school, huiswerk, trainingen en wedstrijden. Sport en school worden op elkaar afgestemd zodat de fysieke en geestelijke belasting in verhouding is waardoor de kinderen in beide opzichten optimaal kunnen presteren. Speciale studiecoördinatoren zien erop toe dat deze balans niet wordt verstoord en dat de jonge voetballers ook op school voortgang boeken.