Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

De Graafschap - sc Heerenveen

Datum: 06 oktober 2018 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 20:45 uur Toeschouwers:
Locatie: Scheidsrechter:
Plaats:

Swingend sc Heerenveen al voor rust langs De Graafschap

Met vier doelpunten in de eerste helft heeft sc Heerenveen zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap de basis gelegd voor de tweede overwinning dit seizoen. In Doetinchem boekten de Friezen dankzij twee treffers van Sam Lammers, twee van Michel Vlap en eentje van invaller Jizz Hornkamp een ruime zege op de Superboeren (0-5).

06102018243128_DSC_8421

De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink begon goed aan het duel. Na vijf minuten spelen was Lammers dicht bij de 0-1, maar kwam een teenlengte tekort om een mooie actie van Zeneli te bekronen met een doelpunt. Twintig minuten later was het wel raak voor de spits. Van buiten het zestienmetergebied knalde hij de bal onhoudbaar achter keeper Hidde Jurjus: 0-1.

Uiterste precisie

Drie minuten later kon Lammers opnieuw juichen. Op aangeven van Zeneli stifte hij de bal subtiel over Jurjus: 0-2. Na Lammers was het nu de beurt aan Vlap. Tien minuten voor rust dribbelde de middenvelder naar binnen, keek even naar waar Jurjus stond en plaatste met de bal met uiterste precisie in de verre hoek: 0-3 en bovendien het 1500ste Eredivisie-doelpunt van sc Heerenveen in de geschiedenis van de club.

Daarmee was de Friese storm nog niet gaan liggen. Net als Lammers liet ook Vlap zijn tweede van de avond aantekenen. Met veel gevoel wipte hij de bal met zijn rechtervoet over een kansloze Jurjus: 0-4. 

06102018243123_DSC_8391

Na rust kreeg De Graafschap al snel een nieuwe domper te verwerken. Vlap leek op Jurjus af te gaan, maar de middenvelder werd op weg naar het doel onderuit getrokken door Erik Bakker. Scheidsrechter Danny Makkelie bestrafte dit met een rode kaart, waarna De Graafschap verder moest met tien man.

Koud in het veld

Met het numerieke overwicht ging sc Heerenveen op zoek naar een vijfde treffer. Vlap was tweemaal dichtbij, maar stuitte net zo vaak op Jurjus. Uiteindelijk kwam dat doelpunt er wel, maar niet van Vlap. Nee, het slotakkoord in Doetinchem kwam van Hornkamp. Koud in het veld ontving de spits de bal van Zeneli en mikte met binnenkant rechts raak.

06102018243170_DSC_8771

De overwinning op De Vijverberg was de tweede driepunter dit seizoen. In de eerste speelronde werd PEC Zwolle verslagen (2-3). sc Heerenveen staat nu met tien punten uit acht wedstrijden op de achtste plaats in de Eredivisie.

De Graafschap - sc Heerenveen 0-5 (0-4). 25. Lammers 0-1, 28. Lammers 0-2, 36. Vlap 0-3, 40. Vlap 0-4, 88. Hornkamp 0-5. Rode kaart: 51. Bakker (De Graafschap).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Pierie; Rienstra, Vlap (80. Van Amersfoort), Thorsby (74. Kongolo); Kobayashi, Lammers (86. Hornkamp), Zeneli.