sc Heerenveen - FC Utrecht
22 september, 12:15 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Regio selectie - sc Heerenveen

Datum: 27 juni 2014 Competitie: Oefenwedstrijden
Aanvang: 19:00 uur Toeschouwers:
Locatie: Sportpark De Skelp Scheidsrechter:
Plaats: Oudemirdum

sc Heerenveen naar dubbele cijfers in Oudemirdum

De score viel niet zo hoog uit als vorig jaar (0-16), maar in het eerste oefentreffen van het nieuwe seizoen, traditioneel met de regioselectie van Gaasterlân, bereikte sc Heerenveen opnieuw de dubbele cijfers. Na een ruststand van 0-5 in het voordeel van de Feansters, kreeg de wedstrijd in Oudemirdum een eindstand van 0-10.

De opstelling

Gelet op het aantal mogelijkheden had volgens teammanager Herman van Dijk een uitslag van 0-16, of hoger, zeker tot de mogelijkheden behoord. ,,Maar ja, niet elke kans is een doelpunt, bovendien is zo’n eerste oefenpartij altijd weer even wennen voor de spelers”, gaf Van Dijk na afloop aan. ,,Eveneens van invloed was natuurlijk het pittige trainingskamp in Garderen dat ze er net op hebben zitten.” Wat volgens hem echter niet wegneemt dat de (nog niet geheel complete) selectie van trainer Dwight Lodeweges heeft genoten van de geweldige entourage in Oudemirdum. Iets wat ook zonder twijfel gold voor de, bij traditie, in groten getale aanwezige toeschouwers.

Want tien doelpunten voorgeschoteld krijgen, ook nog keurig verdeeld over twee helften, dan kom je als voetballiefhebber toch ruimschoots aan je trekken. ,,Daarnaast waren er, ook al leverden ze geen doelpunten op, nog heel veel spelmomenten die volop reden tot genieten gaven”, heeft de teammanager, samen met het publiek, gezien. En natuurlijk de technische staf, onder aanvoering van Lodeweges. ,,Natuurlijk is er nog heel veel werk te doen, maar de mannen waren niet ontevreden”, aldus Van Dijk. Belangrijk onderdeel in voornoemd ‘heel veel werk’ vormt de manier van spelen (meer aanvallend en meer op de helft van de tegenstander) die Dwight Lodeweges en zijn mannen voorstaan. Wat van de spelersgroep uiteraard tijd en gewenning vraagt.

Regioselectie Gaasterlân – sc Heerenveen 0-10

16. Chacon 0-1
32. Sinkgraven 0-2
36. Schmidt 0-3
42. Slagveer 0-4
44. Slagveer 0-5
61. Van den Berg 0-6
63. Uth 0-7
68. Van Anholt 0-8
77. Uth 0-9
87. Varga 0-10

Trainer Lodeweges liet in het oefenduel in Oudemirdum 22 spelers opdraven. Evenals de doelpunten weer keurig verdeeld over beide helften.

Opstelling sc Heerenveen eerste helft:
Noring, Schmidt, De Roon, Sinkgraven, Slagveer, Raitala, Warmolts, Buijs, Chacon, Huser, Van Amersfoort.

Opstelling sc Heerenveen tweede helft:
De Fockert, Otigba, Van Anholt, Streutker, Uth, Van den Berg, Varga, Marzo, Wildschut, Voest, Thorsby.

Slagveer in duel met de keeper
Slagveer in duel met de keeper
De naar sc Heerenveen teruggekeerde Schmidt in actie
De naar sc Heerenveen teruggekeerde Schmidt in actie
Jordy Buijs in duel met een speler van de regioselectie
Jordy Buijs in duel met een speler van de regioselectie