Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Excelsior

Datum: 24 februari 2018 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 19:45 uur Toeschouwers: 18920
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Wiedemeijer
Plaats: Heerenveen

Van der Gaag: "sc Heerenveen is een ploeg met veel kwaliteiten"

Excelsior reist zaterdag met een goed gevoel af naar Friesland voor het duel met sc Heerenveen. Vorige week won de ploeg namelijk in Arnhem van Vitesse. “Het resultaat tegen Vitesse heeft ons een boost gegeven”, vertelt Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag tegen RTV Rijnmond.

De Rotterdammers moeten het zaterdagavond stellen zonder Alessandro Damen, Desevio Payne  Zakaria El Azzouzi, Jordy de Wijs en Milan Massop. Laatstgenoemde noemt sc Heerenveen bij RTV Rijnmond een wisselvallige ploeg. “De ene week zijn ze een goed voetballende ploeg en een week later lukt er vrij weinig. Laten we hopen dat zij een mindere dag hebben en wij een goede”, vertelt de linksback.

20092017232595_FPH3239

Wout Faes kwam vorig seizoen uit voor sc Heerenveen en speelt inmiddels voor Excelsior. “Ik blik met een overwegend goed gevoel terug op die periode.” De centrale verdediger verwacht dat zijn ploeg op de counter gaat spelen. “sc Heerenveen wil voetbal brengen. Dat is ook hun kracht. Het is voor ons zaak om als een blok te staan en er dan snel uit te komen.”

Het is de derde ontmoeting tussen sc Heerenveen en Excelsior dit seizoen. De twee eerdere wedstrijden (competitie en beker) werden gewonnen door de Friezen. “Maar die wedstrijden kan je niet vergelijken met het duel van zaterdagavond”, vindt trainer Van der Gaag. “Wij hebben een positief resultaat neergezet tegen Vitesse, maar zij hebben het tegen PSV ook goed gedaan. sc Heerenveen is een ploeg met veel kwaliteiten.”

Frustrerende avond voor sc Heerenveen tegen Excelsior: 0-1

Negentig minuten lang was sc Heerenveen in het duel met Excelsior de betere ploeg. De ploeg kreeg kans na kans, maar gescoord werd er zaterdagavond alleen door Excelsior. Mike van Duinen zorgde tien minuten voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Het was direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Wiedemeijer eenrichtingsverkeer in het Abe Lenstra stadion. sc Heerenveen mocht de bal hebben van Excelsior, dat zich terugtrok op de eigen helft. Al snel kreeg de thuisclub een grote kans op de openingstreffer, maar het schot van aanvaller Reza Ghoochannejhad raakte de paal.

Aanvallen

Ook na die kans van Ghoochannejhad bleven de Friezen de aanval zoeken. Vooral Zeneli probeerde meerdere keren doelman Zwarthoed te verschalken. De pogingen van de Kosovaarse aanvaller leverden echter geen treffer op. Aan de andere kant loerden de Rotterdammers op de counter, maar uitgespeelde kansen kreeg Excelsior niet.

Na een klein halfuur spelen raakte sc Heerenveen wederom het houtwerk. Middenvelder Michel Vlap haalde vanaf een meter of twintig uit, maar zijn schot stuiterde via de hand van doelman Zwarthoed en de paal terug in het veld. Tien minuten voor het einde van de eerste helft was het dan toch raak.

vlap

Tegendoelpunt

Niet de thuisclub, maar de bezoekers kwamen op voorsprong. sc Heerenveen probeerde de bal van achteruit op te bouwen, maar Lucas Woudenberg kon een pass van Martin Hansen niet goed controleren en Excelsior profiteerde. De bal kwam voor de voeten van aanvaller Mike van Duinen en hij schoot via de onderkant van de lat raak: 0-1.

Ook in de tweede helft ging de aanvalsdrift van sc Heerenveen door. Al na twee minuten kreeg Kik Pierie een enorme kans op de gelijkmaker. De 17-jarige centrale verdediger kreeg de bal op het hoofd uit een hoekschop, maar zijn poging ging via doelman Zwarthoed over het doel.

Trainer Jurgen Streppel bracht vervolgens met Henk Veerman een extra aanvaller in de ploeg. sc Heerenveen nam nog meer risico en kreeg via Daniel Høegh een goede kans op een doelpunt. Uit een corner kopte de Deense verdediger op de bovenkant van de lat.

reza

Alles of niets

Met het inbrengen van Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic bracht Streppel nog meer aanvallend ingestelde spelers in de ploeg, maar wat de thuisclub ook probeerde: het lukte maar niet om de Rotterdamse muur te breken. De grootste kans tijdens het slotoffensief was voor Ødegaard. Hij slalomde in het strafschopgebied voorbij twee Excelsior-verdedigers, maar zag goalie Zwarthoed zijn inzet keren.

Nadat pogingen van Schaars (schot naast) en Høegh (kopbal naast) ook niets opleverden, floot arbiter Wiedemeijer voor het laatst. Een frustrerende avond voor sc Heerenveen, dat drie punten te weinig overhield aan het treffen met Excelsior.

24022018237217_FPH3797

sc Heerenveen - Excelsior Rotterdam 0-1 (0-1)
36. 0-1 Mike van Duinen
 
Gele kaart: 65. Jeffry Fortes (Excelsior)

Opstelling sc Heerenveen: Hansen; Schmidt, Høegh, Pierie, Woudenberg (76. Mihajlovic); Vlap (71. Van Amersfoort), Thorsby (52. Veerman), Schaars; Ødegaard, Ghoochannejhad, Zeneli;

Opstelling Excelsior: Zwarthoed; Karami, Faes, Mattheij; Fortes, Bruins (89. O'Neill), Koolwijk, Faik; Elbers (90+4. Hadouir), Van Duinen, Messaoud (62. Garcia);