Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - FC Emmen

Datum: 08 juli 2016 Competitie: Oefenwedstrijden - Regulier
Aanvang: 19:00 uur Toeschouwers:
Locatie: Spoardyk 4 Scheidsrechter:
Plaats: Sexbierum

sc Heerenveen boekt ruime oefenzege op FC Emmen

sc Heerenveen heeft vrijdagavond ook de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding gewonnen. Nadat eerder amateurverenigingen vv Heerenveen en Drachtster Boys werden verslagen, versloeg de formatie van Jurgen Streppel ditmaal profclub FC Emmen met 5-1. De debuterende Reza Ghoochannejhad (tweemaal), Pelle van Amersfoort, Sam Larsson en Luciano Slagveer zorgden voor de Friese doelpunten in Sexbierum.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van FC Emmen. Na drie minuten probeerde Jurjan Mannes het met een schot van afstand, maar Wouter van der Steen tikte de bal knap uit de hoek. Aan de andere kant was het wel meteen raak. Branco van den Boomen opende op Sam Larsson, die met een versnelling zijn directe tegenstander achter zich liet. De Zweed vond het hoofd van Reza Ghoochannejhad en de aanvalsleider van sc Heerenveen kopte de bal na vijf minuten spelen tegendraads tegen het net: 1-0.

08072016216346_FPH2458

FC Emmen kreeg vervolgens wat kansen om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van David Vrzogic ging rakelings naast en datzelfde gebeurde bij een inzet van Rogier Krohne. Aan de andere kant was het na twintig minuten weer bijna Ghoochannejhad die het net vond. Op aangeven van Slagveer kon de inzet van de nieuwbakken spits nog net van de lijn worden gehaald door een verdediger van FC Emmen.

Na ruim een halfuur was het de beurt aan Larsson. De linkeraanvaller maakte een actie naar binnen en haalde hard uit, maar Emmen-keeper Dennis Telgenkamp tikte de bal uit de korte hoek. De doelman hoefde een minuutje later niet in een actie te komen toen diezelfde Larsson een vrije trap naast schoot.

08072016216353_FPH2180

Na 38 minuten was het dan toch raak. Met een mooie solo zette Younes Namli verschillende tegenstanders te kijk. Vervolgens vond hij Larsson van wie hij de bal meteen weer terug kreeg. Namli zag Ghoochannejhad vrij voor de goal staan en die wist wel raad met het buitenkansje. Via de onderkant van de lat was hij wederom met het hoofd trefzeker: 2-0.

Vlak voor het einde van de eerste helft leek FC Emmen de spanning terug te brengen, toen Frank Olijve vrij voor Van der Steen opdook. De keeper van de Friezen voorkwam met zijn voet een Drentse treffer en dus was de ruststand 2-0. Na de pauze betrad sc Heerenveen met dezelfde ploeg het veld, met uitzondering van doelman Wieger Sietsma die Van der Steen verving.

08072016216344_FPH2367

De ploeg van Streppel kwam voortvarend uit de kleedkamer, want na acht minuten spelen in het tweede bedrijf stond er 5-0 op het scorebord. Eerst was het Larsson die Pelle van Amersfoort bediende met een fraaie steekpass. De van Almere City teruggekeerde aanvaller bleef koel en schoot de derde Friese treffer van de avond binnen. Even later was het wederom raak. Namli stuurde Slagveer diep, die vervolgens Larsson aan het werk zette. In twee instanties kreeg de Zweed de bal mee en vond hij het net. Een minuutje daarna tikte Slagveer voor open doel binnen, toen hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Ghoochannejhad.

08072016216345_FPH2362

Na een uur bracht Streppel tien nieuwe spelers en ging de aanvalsdrift van sc Heerenveen door. Veerman zag zijn poging naast gaan en Te Vrede vond tweemaal Telgenkamp op zijn pad. De goalie van FC Emmen trad ook reddend op toen Arber Zeneli het doel onder vuur nam. Het was het laatste wapenfeit van sc Heerenveen deze wedstrijd, dat drie minuten voor tijd nog wel een tegentreffer moest incasseren. Een afstandsschot van Sander Rozema verdween in de kruising en daarmee bepaalde hij de eindstand op 5-1.

08072016216340_FPH2671

Opstelling eerste helft;
Van der Steen; Schoop, Otigba, St. Juste, Bijker; Van den Boomen, Namli, Reza, Slagveer, Amersfoort, Larsson;

Opstelling na zestig minuten:
Sietsma; Marzo, Amin, Van Koesveld, Cavlan; Huizing, Thorsby; Zeneli, Zahovic, Veerman, Te Vrede;

08072016216343_FPH2615