Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - FC Emmen

Datum: 04 november 2018 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 12:15 uur Toeschouwers:
Locatie: Scheidsrechter:
Plaats:

Teleurstellend gelijkspel tegen FC Emmen: 1-1

sc Heerenveen wacht nog altijd op de eerste thuiszege van het seizoen. Arber Zeneli zette de Friezen met een fantastisch geplaatste vrije trap op voorsprong, maar in de slotfase kopte Reuven Niemeijer de gelijkmaker binnen.

In een moeizame eerste helft zorgde Zeneli na een half uur voor het absolute hoogtepunt. De bal lag na een overtreding op Sherel Floranus bijna op de zijlijn, maar met een magistraal schot verraste de Kosovaar Emmen-doelman Kjell Scherpen: 1-0. Zeneli onderstreepte met zijn treffer zijn groeiende vorm van dit seizoen. Hij was bij vijf van de laatste acht Friese doelpunten betrokken (een goal, vier assists).

Het doelpunt deed de Friezen goed. Heerenveen had het tot dan toe lastig tegen de compact spelende Drenten en kreeg weinig grote kansen. Na de 1-0 kwam er meer snelheid en beweging in het efltal van Jan Olde Riekerink. Enkele minuten na de openingstreffer was spits Sam Lammers na een prachtige aanname en snelle draai dicht bij de 2-0.

Counter

FC Emmen toonde zich gevaarlijk via snelle uitbraken. Glenn Bijl schoot naast na een halve ingreep van Heerenveen-keeper Warner Hahn, die zich later revancheerde met uitstekende reddingen op de doorgebroken Niemeijer en een schot van oud-Heerenveenspeler Caner Cavlan.

In de tweede helft gebeurde er weinig. Heerenveen kreeg zijn beste kans via Zeneli (redding Scherpen), maar het bleef oppassen voor uitvallen van Emmen. Nadat Jafar Arias op aangeven van voormalig Heerenveen-speler Luciano Slagveer nog een grote kans recht in de handen van Hahn had gekopt, zorgde Niemeijer uit een hoekschop voor de gelijkmaker.

Heel even mocht Heerenveen nog hopen op de overwinning, maar diep in de blessure tijd wist Kik Pierie een moeilijke bal niet binnen te knikken. Zondagmiddag (12.15 uur) wacht sc Heerenveen een uitwedstrijd. De Friezen spelen dan de noordelijke derby tegen hekkensluiter FC Groningen.

sc Heerenveen - FC Emmen 1-1 (1-0)
30. 1-0 Zeneli
88. 1-1 Niemeijer

Gele kaart
23. Rienstra (sc Heerenveen)
62. Bulthuis (sc Heerenveen)
78. Gronsveld (FC Emmen)

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Bulthuis, Pierie; Woudenberg; Rienstra, Vlap (81. Van Amersfoort), Thorsby; Kobayashi (85. Van Bergen), Lammers, Zeneli.