Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Feyenoord

Datum: 26 augustus 2018 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers:
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter:
Plaats: Heerenveen

Slotoffensief sc Heerenveen niet genoeg voor punt tegen Feyenoord: 3-5

sc Heerenveen is de ongeslagen status in de Eredivisie kwijtgeraakt. Na een overwinning bij PEC Zwolle en een gelijkspel tegen Vitesse, verloor de ploeg van Jan Olde Riekerink zondagmiddag in het eigen Abe Lenstra stadion met 3-5 van Feyenoord. De laatste tien minuten van het duel waren bijzonder spectaculair.

Het ging zondagmiddag kort na de aftrap al mis voor sc Heerenveen. Feyenoorder Jens Toornstra stond na drie minuten spelen volledig vrij, pikte een lange bal op en zorgde met een wippertje over de uitgekomen doelman Warner Hahn voor de Rotterdamse openingstreffer: 0-1.

sc Heerenveen ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en was ook de betere ploeg. Toch kwam de formatie van trainer Jan Olde Riekerink niet tot meer kansen dan een kopbal van Daniel Hoegh. Na vijftien minuten spelen lag de tweede treffer in het Friese doel. Robin van Persie controleerde in het strafschopgebied van sc Heerenveen een schot van Toornstra, twijfelde niet en schoot de bal met zijn rechterbeen in de verre hoek: 0-2.

Persie

De van een schorsing teruggekeerde Morten Thorsby was vervolgens na een mooie actie van Sam Lammers dicht bij de Friese aansluitingstreffer, maar het schot van de Noorse middenvelder ging net voorlangs. Een minuut voor het einde van de eerste helft leek sc Heerenveen dan toch de verdiende aansluitingstreffer te maken. Kobayashi vond met een fraaie pass de naar binnen gekomen Zeneli. Een gedeelte van het Abe Lenstra stadion juichte al, maar het schot van de Kosovaarse aanvaller belandde in het zijnet.

Toch viel er voor de pauze nog wel een doelpunt. Nadat eerder Van Persie een kans op zijn tweede treffer had laten liggen, was Toornstra wel scherp. De maker van de openingstreffer kreeg de bal in zijn voeten geschoven van doelman Hahn en schoot de bal vervolgens van afstand in het lege doel. Een grote domper voor de thuisclub, want in plaats van 1-2 keek sc Heerenveen tegen een 0-3 achterstand aan.

MAlacia

Na de pauze was de start van sc Heerenveen net als in de eerste helft niet best. Al na anderhalve minuut scoorden de Rotterdammers hun vierde treffer. Linksback Tyrell Malacia stoomde op, omspeelde een aantal Friese verdedigers en passeerde vervolgens ook keeper Hahn: 0-4.

sc Heerenveen probeerde daarna wel om de stand iets draaglijker te maken, maar pogingen van Zeneli (over), Michel Vlap (naast) en Sam Lammers (redding Bijlow) leverden geen treffer op. Twintig minuten voor tijd was het eindelijk raak. Net als tegen Vitesse had Kik Pierie een piekfijne voorzet in huis. Hij vond het hoofd van Morten Thorsby, die de bal al vallend in de verre hoek kopte: 1-4.

Slotoffensief

Nadat Feyenoord via Van Persie en Berghuis enorme kansen op een vijfde treffer liet liggen, begon het slotoffensief van sc Heerenveen. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het eerst Kik Pierie die de marge verkleinde, waarna ook gelegenheidsspits Dave Bulthuis het net vond: 3-4.

De spanning was plotseling helemaal terug in het Abe Lenstra stadion, waar het publiek op de banken stond. Echter, de jacht op de gelijkmaker duurde slechts een minuut. Aan de overkant was het invaller Yassin Ayoub die met een treffer de Friese hoop wegvaagde en de eindstand op 3-5 bepaalde.

bulths

sc Heerenveen – Feyenoord 3-5 (0-3)
3. 0-1 Jens Toornstra
15. 0-2 Robin van Persie
45. 0-3 Jens Toornstra
47. 0-4 Tyrell Malacia
71. 1-4 Morten Thorsby
87. 2-4 Kik Pierie
89. 3-4 Dave Bulthuis
90. 3-5 Yassin Ayoub

Gele kaart
-

Opstelling sc Heerenveen
Hahn; Schmidt (82. Woudenberg), Høegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Kobayashi, Vlap; Zeneli (71. Bruijn), Lammers, Mihajlovic (46. Rienstra)