sc Heerenveen - FC Twente
24 augustus, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - PSV

Datum: 01 oktober 2016 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 19:45 uur Toeschouwers: 23650
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Van Boekel
Plaats: Heerenveen

Streppel hoopt op spektakelpot tegen PSV

,,Laten we niet denken dat we PSV zomaar even met 3-0 kloppen. Dat zou geweldig zijn, maar we moeten wel met beide benen op de grond blijven staan. PSV is één van de beste ploegen van Nederland.’’

Jurgen Streppel tempert eventuele euforie in aanloop naar het thuisduel tegen PSV. Natuurlijk is sc Heerenveen goed bezig, maar van een heuse topper is geen sprake. ,,PSV is een topclub, dat zijn wij absoluut nog niet. Gezien de stand op de ranglijst is het wel een heel mooi duel. De wedstrijd leeft ook, bij spelers en fans. Het stadion zit morgen lekker vol en dat is waar je voor voetbalt. We hebben er veel zin in.’’

Vertrouwen

Streppel geniet van het moment. De vierde plek is mooi en tijdens de wedstrijden en trainingen ziet hij ‘veel goede dingen’. ,,De sfeer is goed, er is vertrouwen en de spelers durven. Er is geen twijfel, als er ruimte ligt pakken ze die in plaats achteruit te lopen.’’

De trainer blijft wel realistisch. ,,We zijn goed bezig, maar ik kijk door het resultaat heen. Tegen ADO hadden we na 10 seconden achter kunnen staan en bij NEC speelden we misschien wel onze beste wedstrijd, maar verloren we. Dat kan in voetbal, je moet je niet door momenten van de wijs laten brengen.’’

Geen blessures

De vierde plek op de ranglijst is verdiend, vindt Streppel. ,,We staan waar we staan, maar natuurlijk kan het over een paar weken weer heel anders zijn.’’ De trainer verwacht een gemotiveerd PSV. ,,Volgens mij hebben ze aan de wedstrijd tegen Rostov wel een goed gevoel overgehouden, maar laten wij het lekker over onszelf hebben. Wij houden rekening met PSV, maar hopen er vooral ook een spektakel van te kunnen maken.’’

sc Heerenveen kent geen personele problemen. Iedereen is fit en Shay Facey keert terug van een schorsing. Streppel hield zoals altijd de opstelling geheim, maar gezien de resultaten van de laatste weken zal hij waarschijnlijk weinig veranderen.

Er waren vanochtend 23.000 kaarten verkocht voor de wedstrijd tegen PSV. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Voor meer informatie over de kaartverkoop:  klik hier

Lees morgenochtend op onze website de verwachting van aanvoerder Stijn Schaars voor het duel tegen PSV.

Sterk PSV weet sc Heerenveen niet te kloppen; 1-1

sc Heerenveen heeft een zwaarbevochten punt overgehouden aan het thuisduel tegen PSV, 1-1. De gasten uit Eindhoven waren voor rust oppermachtig, maar slaagden er niet in de sterk keepende Mulder te passeren. In de tweede helft zette Zeneli op aangeven van Slagveer de wedstrijd op zijn kop. Lang kon sc Heerenveen niet genieten van de voorsprong, want even daarna werkte St. Juste de bal ongelukkig in eigen doel.  sc Heerenveen hield PSV met enig fortuin in toom, maar daar maalde geen enkele Fries om in het Abe Lenstra stadion.

De thuisclub had het de eerste 45 minuten flink lastig tegen de regerend landskampioen. Aan niets was te merken dat PSV een midweekse trip naar Rostov in de benen had. PSV opende scherp, zette vroeg druk en gaf sc Heerenveen geen moment de gelegenheid in de wedstrijd te komen.

De Eindhovense suprematie leidde tot een viertal goede kansen. Twee maal was Luuk de Jong met een kopbal dicht bij de openingstreffer. In de 22ste minuut zag de aanvalsleider van PSV doelman Erwin Mulder knap redden en in de 38ste minuut kopte de Jong uit een hoekschop van Guardado rakelings over.

Stefano Marzo duelleert met Bergwijn.
Stefano Marzo duelleert met Bergwijn.

Ook Pereiro, op aangeven van Pröpper, stuitte op de uitstekend keepende Mulder. sc Heerenveen zette daar alleen een schot van Van Amersfoort tegenover. Aanvallend kon de thuisclub geen vuist maken tegen de sterk en agressief verdedigende gasten. Het slotakkoord was voor PSV. Siem de Jong kopte recht in handen van Erwin Mulder.

PSV opende na rust meteen met een grote kans. Bergwijn profiteerde van wegglijden van St. Juste, maar gelukkig schoot de aanvaller vrij voor Mulder naast. Meteen daarna kreeg sc Heerenveen met een tegenvaller te maken, Larsson moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Slagveer.

Jeremiah St.Juste ruimt op voor de inkomende Bergwijn gevaarlijk kan worden.
Jeremiah St.Juste ruimt op voor de inkomende Bergwijn gevaarlijk kan worden.

Ook PSV onderging een aderlating, want amper een minuut na het vertrek van Larsson liep Guardado een spierblessure op. De Mexicaan kon niet verder en werd vervangen door Zinchenko. Aan het spelbeeld veranderde niets na de wissels, PSV domineerde en sc Heerenveen beperkte zich tot tegen houden.

In de 65ste minuut kwam de thuisclub goed weg. Siem de Jong zette vanaf de rechterkant laag voor en het was zijn broer Luuk die bij de eerste paal binnen kon tikken. Gelukkig lag Mulder, niet voor de eerste keer deze avond, in de weg. In de 69ste minuut, uit een counter, viel de eerste gevaarlijke actie van de thuisclub te noteren. Het schot van Zeneli zeilde net langs de kruising.

Amper twee minuten later haalde de Zweed opnieuw hard uit. Zoet had twee pogingen nodig om de knal; van Zeneli onschadelijk te maken. Bij de derde poging van Zeneli was het raak. Van Amersfoort stuurde Slagveer diep, zijn voorzet kon door Zeneli eenvoudig binnen worden gelopen, 1-0.

Amper twee minuten later stond het alweer 1-1. Pereiro goochelde zich in de Friese zestien langs een aantal verdedigers, waarna St. Juste de voorzet van de Uruguayaan ongelukkig in eigen doel werkte. Vlak na de gelijkmaker kwam Veerman Reza vervangen. PSV deed weer van zich spreken via Pereiro, die de bal rakelings langs de paal krulde.

Met nog vijf minuten op de klok haalde arbiter Van Boekel zich de woede van de Friese fans op de hals door een mistrap van Bijker als terugspeelbal te beoordelen. Gelukkig ging de vrije trap van Siem de Jong via een speler van PSV over het doel. In de vijf minuten blessuretijd werd niet meer gescoord en dus slaagde PSV er voor het 5e seizoen op rij niet in om in het Abe Lenstra stadion te winnen.

Zeneli: 'frustrerend, zo’n tegengoal’

Arber Zeneli zette sc Heerenveen in de 72e minuut op voorsprong tegen PSV. Tot een stunt in het Abe Lenstra stadion kwam het niet. Enkele minuten later wist de landskampioen weer op gelijke hoogte te komen. Desondanks kon Zeneli na afloop prima leven met het 1-1 gelijkspel.

,,Het voelt goed hoor, dit punt”, zei de doelpuntenmaker. We speelden tegen een goede ploeg. Ik denk zelfs de beste ploeg van Nederland. Het was een moeilijke wedstrijd voor ons.”

Met name in de eerste helft had sc Heerenveen het lastig. De ploeg kwam niet in het eigen spel en creëerde geen kansen. ,,Klopt, de eerste helft was niet goed”, vond ook Zeneli. ,,Dat kwam omdat PSV ons stuurde naar de hoek waar ze ons wilde hebben. Ze dwongen ons om de lange bal te spelen. Dat is niet het spel zoals wij willen spelen. Dat deed PSV dus slim. Ze hebben goede verdedigers die veel luchtduels winnen.”

Na rust deed sc Heerenveen het beter. ,,In de tweede helft hebben we meer druk naar voren gezet. We wonnen duels en konden zo kansen creëren. Waarom dat voor rust niet lukte? Dat is lastig te zeggen. We probeerden wel druk te zetten, maar PSV ging daar goed mee om. Ze voetbalden zich onder de druk vandaan. Ik denk dat na rust iets meer vermoeidheid toesloeg bij PSV.”

Zeneli zette een kwartier voor tijd sc Heerenveen op voorsprong, door de bal uit een goede voorzet van Slagveer binnen te schieten. Lang kon sc Heerenveen daar niet van genieten. Enkele minuten later werd het 1-1. ,,Echt teleurstellend dat die tegentreffer zo snel viel. Laat ik het zo zeggen: ik denk dat PSV zelf ook liever op een andere manier gescoord had. Echt frustrerend dat die bal er op die manier in ging (eigen doelpunt St. Juste, red.). Helaas hebben we geen zege gepakt. Ikzelf had het ook lastig vandaag. Maar goed, PSV is een goede ploeg. Ze spelen Champions League he. Daarom kunnen we blij zijn met het punt.”