sc Heerenveen - VVV Venlo
23 april, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - Vitesse

Datum: 10 februari 2007 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 00:00 uur Toeschouwers: 25300
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Jan Wegereef
Plaats: Heerenveen

Missen kansen breekt Heerenveen op

Heerenveen is er niet in geslaagd het thuisduel tegen Vitesse in een overwinning om te zetten. De ploeg van Verbeek verdiende het om te winnen, maar verzuimde te scoren. Lasse Nilsson liet twee uitstekende mogelijkheden onbenut en invaller Garcia Garcia liet na om zijn debuut op te luisteren met een treffer. Heerenveen verloor niet alleen twee kostbare punten, maar raakte ook nog eens topscorer Alves kwijt. De Braziliaan viel vlak voor rust uit met een knieblessure.

Thomas Prager probeert de bal af te schermen voor de fel inkomende Hersi.
Thomas Prager probeert de bal af te schermen voor de fel inkomende Hersi.


Heerenveen had het in de openingsfase moeilijk met de gasten uit Arnhem. Vitesse, zonder de zieke topscorer Lazovic, zette de thuisclub vroeg vast en speelde waar mogelijk naar voren. Heerenveen kreeg echter langzamerhand meer greep op de ploeg van Aad de Mos en leek na een kwartier op voorsprong te komen. Linksback Due gleed weg en bood zo Alves een vrije doortocht richting doelman Veldhuizen. In plaats van zelf te schieten legde de Braziliaan de bal breed op Nilsson. De Zweed tikte keurig binnen, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Enkele minuten later glipte Nilsson langs Due. Hij kwam vrij voor Veldhuizen, maar het puntertje verdween naast.

Sprockel heeft Alves vastgehouden in het strafschopgebied. Wegereef zag er geen penalty in.
Sprockel heeft Alves vastgehouden in het strafschopgebied. Wegereef zag er geen penalty in.


Aad de Mos greep na de twee mogelijkheden van Heerenveen meteen in. Hij haalde middenvelder Prijor naar de kant, schoof Due door naar het middenveld en posteerde Fränkel op de linksbackpositie. Het gevaar van Heerenveen kwam na de positiewisseling bij Vitesse echter van de linkerkant. Nilsson haalde de achterlijn en probeerde Alves in stelling te brengen. De voorzet was helaas te hoog voor Alves om zijn 23ste treffer te kunnen laten noteren. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er weinig. Alves werd nog al een keer licht vastgehouden door Sprockel, maar Wegereef zag er geen strafschop in. De slotminuten eisten de meeste aandacht op. Alves raakte bij een duel op de rand van het strafschopgebied geblesseerd, hinkelde nog even rond, maar gaf aan niet verder te kunnen.

Petter Hansson en Knol vechten een kopduel uit. De Zweed liet in de slotfase een vrije schietkans onbenut.
Petter Hansson en Knol vechten een kopduel uit. De Zweed liet in de slotfase een vrije schietkans onbenut.


Met Garcia Garcia voor Alves begon Heerenveen uitstekend aan de tweede helft. Het gemis van de topscorer leek de thuisclub aanvankelijk niet te deren, want Heerenveen dwong in het eerste kwartier na rust drie honderd procent kansen af. De beste mogelijkheid was voor Nilsson. Een lange trap van Hansson kwam, omdat Knol volledig mis trapte, bij zijn landgenoot terecht. Nilsson verscheen frank en vrij voor Veldhuizen, maar twijfelde en gaf de doelman zo de mogelijkheid redding te brengen. De rebound was voor Garcia Garcia, maar de inzet van de debutant was te zacht en eindigde in de handen van de Vitesse-goalie.

Het moment van de tweede helft. Nilsson wordt gestuit door Veldhuizen. Het was de grootste kans van de thuisclub om op voorsprong te komen.
Het moment van de tweede helft. Nilsson wordt gestuit door Veldhuizen. Het was de grootste kans van de thuisclub om op voorsprong te komen.


Even later stuurde Prager Garcia Garcia het strafschopgebied in. De aanvaller punterde alleen voor Veldhuizen naast. Het zou niet de avond van Garcia Garcia worden, want ook de derde kans was niet aan de invaller besteed. Na goed doorzetten van Dingsdag kreeg hij op enkele meters van het doel een vrije schietkans, maar ook ditmaal verdween de bal naast het doel. Vitesse kwam er na rust niet aan te pas. De Arnhemmers probeerden alleen maar te ontregelen en loerden op de counter. Het leverde de ploeg van De Mos slechts één echte doelrijpe kans op. Benson stuitte van dicht bij op de attent keepende Vandenbussche. Verbeek bracht in een poging puntverlies af te wenden Johnson voor Bosvelt en Tarvajärvi voor Zuiverloon, maar het mocht niet baten.

Garcia Garcia wordt belaagd door Vitesse-verdediger Sprockel.
Garcia Garcia wordt belaagd door Vitesse-verdediger Sprockel.


Heerenveen drukte wel, maar dwong geen grote kansen af. Het ontbrak de thuisclub aan precisie en finesse om Vitesse op de knieën te kunnen krijgen. De eindpass was vaak onnauwkeurig en ook aan de fijnafstemming tussen Nilsson en Garcia Garcia schortte het nodige. Desondanks verdiende Heerenveen de zege, helaas sprong de thuisclub te slordig met de kansen om om de drie punten in Friesland te kunnen houden.