Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Sparta - sc Heerenveen

Datum: 03 november 2017 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 20:00 uur Toeschouwers: 10231
Locatie: Spartastadion Het Kasteel Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Plaats: Rotterdam

Streppel: “Positief over de energie die de jongens leveren”

Morgenavond gaat sc Heerenveen op bezoek bij Sparta Rotterdam. De ploeg van Alex Pastoor staat momenteel 15e in de Eredivisie en kan vertrouwen putten uit de overwinning op FC Groningen van afgelopen weekend (2-1). Voor sc Heerenveen is het zaak om het vertrouwen weer terug te winnen.

Na vier nederlagen op rij in de competitie, telt voor sc Heerenveen alleen een overwinning. Trainer Jurgen Streppel: “Het verleden kunnen we niet meer uitwissen, terugkijken heeft geen enkele zin meer. We zullen nu volle bak naar Sparta moeten gaan.”

In Rotterdam zullen de Friezen een strijdvaardige tegenstander treffen. Volgens Streppel is zijn ploeg klaar om datzelfde te laten zien. “Als ik kijk naar de energie die de jongens deze week leveren, dan ben ik daar wel erg positief over. Ik vind dat we de afgelopen week tegen AZ onze rug absoluut gerecht hebben en dat we recht op meer hadden. Helaas was dat niet zo en zullen we het morgen moeten doen.”

“Zoals altijd analyseren we een aantal wedstrijden van de tegenstander. Zo ook het duel tussen Sparta en Groningen. Wij weten wat we daar kunnen verwachten", aldus Streppel.

sc Heerenveen en Sparta Rotterdam komen niet tot scoren: 0-0

In een matig duel heeft sc Heerenveen een punt overgehouden aan het treffen met Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel eindigde het duel in 0-0.

Kansen niet verzilverd
In een weinig verheffende eerste helft had het geplaagde sc Heerenveen het meeste initiatief en balbezit, maar was de ploeg van Jurgen Streppel ongelukkig in de eindfase. De eerste kans voor sc Heerenveen kwam op naam van Mihajlovic (lob over het doel) en even later was het Sparta die in de 24e minuut aan de andere kant dichtbij de openingstreffer was, zij het met hulp van Nicolai Naess. De Noor wilde een voorzet van de thuisploeg wegwerken, maar via het been van de verdediger was doelman Warner Hahn, die van een blessure terugkeerde, bijna gezien. Vijf minuten later was Daniel Høegh aan de andere kant dichtbij een treffer. De verdediger kwam goed voor zijn man en kopte de bal bij de tweede paal hard op doel, maar doelman Kortsmit kon de bal net op tijd van richting veranderen. Het meeste gevaar kwam van de Friezen, maar gescoord werd er niet. Het publiek veerde vlak voor rust nog wel even op voor een prachtige actie van Martin Ødegaard, die bij de cornervlag met een hakje twee man wist te passeren.

03112017233603_FPH_7691

Zwakke tweede helft
sc Heerenveen startte in de tweede helft met Henk Veerman in de punt van de aanval. Voor veel extra gevaar zorgde de wissel niet, want sc Heerenveen werd amper nog gevaarlijk. Het spel golfde op en neer, maar grote kansen bleven zogezegd uit. Mühren (schot van afstand) en Ache (kopbal op doel, weggehaald door Naess) noteerden de grootste wapenfeiten. Sparta drong in de slotfase van de wedstrijd nog aan, maar gevaarlijk werd het niet meer. De wedstrijd eindigde zodoende in de brilstand: 0-0.

03112017233595_FPH_7652

Opstelling sc Heerenveen
Hahn, Dumfries, Høegh, Naess, Pierie, Vlap (83. Thorsby), Schaars©, Kobayashi, Ødegaard, Ghoochannejhad (46. Veerman), Mihajlovic (60. Rojas)
 
Opstelling Sparta Rotterdam
Kortsmit, Holst, Breuer©, Fischer, Marfelt (70. Floranus), Duarte (83. Ache), Sanusi, Spierings, Dougall, Brogno (59. Goodwin), Mühren