Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

PEC Zwolle - sc Heerenveen

Datum: 07 mei 2017 Competitie: Eredivisie - Regulier
Aanvang: 14:30 uur Toeschouwers: 13250
Locatie: MAC³PARK stadion Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Plaats: Zwolle

Streppel wil deelname play-offs veiligstellen

sc Heerenveen wil zondag in Zwolle deelname aan de play-offs definitief veilig stellen. Of dat met of zonder Martin Ødegaard gebeurt, was vanmiddag nog niet duidelijk. De jonge Noor trainde voor het eerst weer mee met de selectie na zijn in het thuisduel tegen Willem II opgelopen enkelblessure.

Ødegaard verliet het veld van v.v. Gorredijk, waar sc Heerenveen trainde ter voorbereiding op het kunstgrasduel tegen PEC Zwolle, eerder dan zijn collega's. Volgens Jurgen Streppel is het afwachten hoe de enkel reageert op de geleverde arbeid. 'We gaan morgen weer kijken'.

Risico's

De trainer liet wel doorschemeren geen risico's met de Noor te willen nemen. 'Het moet wel verantwoord zijn. Als hij nu afhaakt ben je hem voor de rest van het seizoen kwijt.’ Aanvoerder Stijn Schaars vertrok in het kielzog van Ødegaard. Uit voorzorg, liet Streppel weten. 'Spelen op kunstgras moet wennen. We zijn voorzichtig met Stijn en bekijken zijn situatie van dag tot dag, maar als hij fit is zijn plek onomstreden.'


Bij een overwinning op PEC Zwolle is sc Heerenveen verzekerd van deelname aan de play-offs om een Europees ticket. 'Daar gaan we voor, we willen de klus op eigen kracht klaren. We hebben het in eigen hand, het zou geweldig zijn als we dat voor elkaar krijgen, 'aldus Streppel, die met een gretige en scherpe groep toewerkt naar de laatste uitwedstrijd van het seizoen. 'De spelers hebben paar dagen vrij gehad en hebben er zin in.'

Wisselvalig

PEC Zwolle heeft net als d Friezen punten nodig. De ploeg van trainer Ron Jans is nog niet vrij van degradatiezorgen en zal ongetwijfeld alles op alles zetten om het eredivisieschap veilig te stellen. Streppel wet niet wat hij zondag moet verwachten. 'Ze spelen de laatste tijd wisselvallig en in andere samenstellingen. Het is lastig om een goed beeld van de ploeg te krijgen. Ik vind het trouwens belangrijker wat we zelf doen, we moeten uitgaan van eigen mogelijkheden.’

Tiental PEC Zwolle verslaat sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle verloren (2-1). De thuisclub stond al na een kwartier met tien man na een rode kaart voor Bouy, maar trok toch aan het langste eind. PEC Zwolle kwam direct na rust via een dubieuze treffer van invaller Menig op 2-0. Die tik kwam de ploeg van trainer Jurgen Streppel niet meer te boven.

sc Heerenveen begon zonder Stijn Schaars aan de klus in Zwolle. Streppel liet vooraf weten geen risico met zijn aanvoerder te willen nemen en liet Schaars op de bank beginnen. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Morten Thorsby. Martin Ødegaard was niet fit genoeg om te beginnen en ontbrak. Hierdoor begon Zeneli aan de rechterkant, hij kreeg de voorkeur boven Slagveer.

Beide ploegen kregen kansjes in de beginfase. Zwolle was via Mohktar en de gasten deden zich gelden via Kobayashi. Na en klein kwartier leverde een mooie aanval over de rechterkant via Marzo en Van Amersfoort, de laatste knalde over. Vijf minuten later stuurde Van Amersfoort Reza diep, die werd vastgehouden door Bouy waarop scheidsrechter Nijhuis direct rood trok.

reza-pec-uit-070517

De thuisclub was daarna beter, maar het was PEC Zwolle dat na een klein half uur op voorsprong kwam. Marzo maakte net buiten het strafschopgebied een overtreding op Thomas. Holla liet zien ene specialist te zijn en krulde de bal over de muur in de kruising. sc Heerenveen kreeg in de slotfase van de eerste helft nog wel kansjes, maar pogingen van Reza en Marzo leverden geen treffer op.

PEC Zwolle verdubbelde net na rust de voorsprong naar 2-0. Een dubieuze treffer. St. Juste wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar werd afgetroefd door de fel jagende Menig. De bal passeerde daarbij de achterlijn, maar dat ontging Nijhuis die door liet spelen. Menig profiteerde door de bal langs Mulder in de verre hoek te schuiven, 2-0.

kobayshi-pec-uit-070517

PEC Zwolle verdubbelde net na rust de voorsprong naar 2-0. Een dubieuze treffer. St. Juste wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar werd afgetroefd door de fel jagende Menig. De bal passeerde daarbij de achterlijn, maar dat ontging Nijhuis die door liet spelen. Menig profiteerde door de bal langs Mulder in de verre hoek te schuiven, 2-0.

Bij sc Heerenveen was Veerman na rust Van Amersfoort komen vervangen. De trainer bracht nog binnen het kwartier nog twee verse krachten binnen de lijnen. Schaars en Slagveer kwamen voor Marzo en Faes. De Friezen gingen op jacht naar de aansluitingstreffer, hadden ook het meeste balbezit, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden.

juste-pec-uit-070517

Doelman Van der Hart moest in actie komen bij een hoekschop en zag vervolgens dat Zeneli de rebound over knalde. Helaas zat er niet meer in dan een treffer van Reza , maar die kwam te laat om het tij te keren. De Friezen verloren opnieuw een uitwedstrijd en zijn door dit resultaat nog niet zeker van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Het thuisduel tegen NEC moet volgende week minimaal een punt opleveren om FC Groningen voor te blijven om zo in de race te blijven voor Europees voetbal.

Jurgen Streppel: ‘Dit was een verloren middag’

sc Heerenveen heeft vanmiddag in Zwolle verzuimd deelname aan de play-offs definitief veilig te stellen. De Friezen hebben volgende week tegen NEC thuis minimaal een punt nodig om in de race te blijven voor een Europees ticket. ‘We zullen deze week hard moeten werken, want ik heb een aantal zaken gezien die echt niet kunnen’, vertelde trainer Jurgen Streppel.

In de beginfase was er volgens Streppel niets aan de hand. Integendeel, hij vond zijn elftal goed spelen en de trainer zat te wachten op een doelpunt. Toen ook nog eens Bouy uit het veld werd gestuurd, leken de gasten helemaal op rozen te zitten. PEC Zwolle schakelde echter een tandje bij  en omdat sc Heerenveen volgens Streppel de organisatie uit het oog verloor en het tempo te laag hield, eindigde de middag in een teleurstelling.

‘Met 11 tegen tien is altijd lastig voetballen,’ analyseerde Streppel. ‘Elke bal die je zelf inlevert voelt slecht en iedere bal die PEC wegschiet geeft hen een boost. Als je dan ook nog eens uit positie loopt en geen tempo maakt, krijg je een wedstrijd als vanmiddag.’ Na rust probeerde sc Heerenveen met Veerman er bij de bakens te verzetten, maar tevergeefs. ‘Onze voorzetting was matig en de bezetting voor de goal klopte niet,’ vond Streppel.

Door dit resultaat moet sc Heerenveen nog vol aan de bak om deelname aan de play-offs veilig te stellen. ‘Tegen NEC wordt een spannend potje, dat past in de lijn van het seizoen,’ vond de trainer. De nederlaag was een collectief falen, van spelers en staf, vond Streppel. ‘Het moet anders, iedereen deed zijn eigen ding. Dat gebeurde met de beste bedoelingen om het elftal te helpen, maar je taak blijven uitvoeren. Nu liep iedereen door elkaar en dan gaat het fout, zoals vandaag. Dit was een verloren middag.’