Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen - ADO Den Haag

Datum: 17 april 2018 Competitie: Eredivisie
Aanvang: 20:45 uur Toeschouwers: 18730
Locatie: Abe Lenstra stadion Scheidsrechter: Van den Kerkhof
Plaats: Heerenveen

Groenendijk: "We gaan naar Heerenveen voor drie punten"

Zaterdagavond krijgt sc Heerenveen ADO Den Haag over de vloer. De aftrap van het duel tussen de huidige middenmoters uit de Eredivisie is om 18.30 uur. Hoe blikt trainer Fons Groenendijk van de bezoekers vooruit op dit duel?

ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk
ADO Den Haag-trainer Fons Groenendijk

Eén puntje. Dat is het verschil op de ranglijst tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen, in het voordeel van de Hagenezen. De ploeg van Groenendijk heeft na zes speelronden zeven punten verzameld en staat daarmee op plaats negen.

De Friezen staan met zes punten twaalfde en dat is onder hun kunnen, vindt Groenendijk. "Normaal gesproken is sc Heerenveen een kandidaat voor het linkerrijtje", zegt de coach tegenover de camera van ADO TV. "Ze hebben het momenteel niet heel makkelijk, maar blijven een ploeg met heel veel kwaliteiten."

Drie punten

Net als sc Heerenveen plaatste ADO Den Haag zich woensdag ook voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. OJC Rosmalen werd met ruime cijfers aan de kant gezet (0-6). Nu wacht een uitwedstrijd in het Abe Lenstra stadion. "Daar win je niet zomaar een-twee-drie", weet Groenendijk.

Toch reizen Groenendijk en zijn mannen met vertrouwen richting het Noorden. "We gaan naar Heerenveen voor een goed resultaat en dat is drie punten."

sc Heerenveen - ADO Den Haag begint zaterdag 29 september om 18.30 uur.

sc Heerenveen zet met 2-0 zege op ADO reuzenstap richting play-offs

Twee heerlijke aanvallen, bekroond door doelpunten van Marco Rojas, vormden de lichtpuntjes in het duel tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag. Voor wie daar niet genoeg aan heeft, biedt de huidige stand in de Eredivisie een fijne opsteker. Door de 2-0 zege stijgt de ploeg van Jurgen Streppel naar de zesde plek en zet het een reuzenstap richting de play-offs. "Het ziet er nu heel goed uit. Dit was een kleine finale voor ons", zei Daniel Høegh lachend na afloop.

sc Heerenveen begon de strijd met directe concurrent ADO Den Haag met Michel Vlap en Morten Thorsby in de basis. In de eerste minuten maakte de thuisploeg meteen haar intenties duidelijk. Gesteund door luid gezang van de eigen aanhang zochten de Friezen vlot de aanval. Het leidde tot enkele mooie combinaties maar niet tot grote kansen.

ADO Den Haag beperkte zich tot verdedigen en wachtte op kansjes om de razendsnelle Thijmen Goppel diep te sturen. Dat lukte voor het eerst in de zevende minuut. Dave Bulthuis wist zijn schot met een prima sliding onschadelijk te maken. Uit de daaropvolgende hoekschoppen namen Tommie Beugelsdijk (voorlangs) en Lex Immers (redding Martin Hansen) het Friese doel onder de vuur.

thorsby

Daarmee was de opwinding in het Abe Lenstra Stadion voorlopig voorbij. sc Heerenveen had verreweg het meeste balbezit, maar speelde te traag en te weinig verrassend om tot kansen te komen. De thuisclub beleefde zijn beste moment na een klein halfuur.

Een snelle uitbraak opgezet door Vlap leidde tot een gevaarlijke voorzet van Reza Ghoochannejhad. ADO-verdediger Wilfried Kanon voorkwam dat de doorgelopen Marco Rojas kon binnentikken. Kort voor de rust bracht een hard schot met lastige stuit van Yuki Kobayashi ADO-doelman Indy Groothuizen nog even in de problemen.

17042018238462_FPH_8219

Aanvankelijk veranderde er in de tweede helft weinig aan het spelbeeld. Tot de thuisploeg ineens een prachtige aanval op de mat legde. Na fraaie dribbels van Kik Pierie en Pelle van Amersfoort, legde laatstgenoemde de bal panklaar op het hoofd van Rojas: 1-0. Een mooie beloning voor de rechtsbuiten, die ook een paar dagen eerder tegen VVV een prima wedstrijd speelde.

Rojas

Onder aanvoering van de ingevallen Arber Zeneli zocht sc Heerenveen naar een ruimere voorsprong. Een heerlijke schaar van de Kosovaar vormde eerst de inleiding tot een lage voorzet waar Rojas nog net niet bij kon, maar vijf minuten later was het uit een identieke situatie wel raak. Voorzet Zeneli, vreemd overstapje van ADO-verdediger Beugelsdijk, doelpunt Rojas: 2-0. Niet veel later mocht de matchwinner onder luid applaus naar de kant.

De overwinning van sc Heerenveen had groter kunnen uitvallen als Van Amersfoort de rebound na een hard schot van Zeneli had benut, maar zijn inzet ging over. De dik verdiende overwinning van de Friezen kwam echter geen moment meer in gevaar. Dat Den Haag in de tweede helft niet verder kwam dan een volley van Erik Falkenburg en een gekraakt schot van Björn Johnsen was veelzeggend.

rojas

sc Heerenveen - ADO Den Haag 2-0 (0-0)
53. 1-0 Rojas
74. 2-0 Rojas

Gele kaart: Geen.

Opstelling sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Kobayashi, Van Amersfoort; Vlap (55. Zeneli), Rojas (76. Schmidt), Ghoochannejhad (73. Veerman);

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; David (72. Kuipers), Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Goppel (64. Falkenburg), Johnsen, Hooi (64. Lorentzen);