Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

FC Utrecht - sc Heerenveen

Datum: 12 mei 2018 Competitie: Play-offs - 1ste ronde
Aanvang: 20:45 uur Toeschouwers:
Locatie: Scheidsrechter:
Plaats:

Seizoen klaar voor sc Heerenveen na nederlaag tegen FC Utrecht: 2-1

sc Heerenveen is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Jurgen Streppel verloor in de Galgenwaard met 2-1 van FC Utrecht. Dat was ondanks de 4-3 overwinning in het eerste duel niet genoeg voor een plaats in de volgende ronde.

Na een rommelige openingsfase kreeg FC Utrecht halverwege de eerste helft de eerste grote kans op de openingstreffer. Het was Urby Emanuelson die met zijn rechterbeen het Friese doel onder vuur nam. Zijn inzet kwam terecht op de vuisten van doelman Martin Hansen.

Diezelfde keeper kwam een paar minuten later hard in botsing met FC Utrecht-speler Sean Klaiber. Hansen had daar zoveel last van, dat hij het veld op een brancard moest verlaten. De doelman werd direct voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Wouter van der Steen verving hem onder de lat.

12052018239158_FPH_3356

Tien minuten na zijn komst moest Van der Steen de bal al uit het net halen. Uit het niets kwam de thuisclub op voorsprong. Dumfries werkte een voorzet met zijn hoofd weg, maar deed dat precies in de richting van Rico Strieder. De Duitse middenvelder van FC Utrecht ving de bal met zijn borst op en haalde vervolgens uit. Het schot viel binnen: 1-0.

Na de pauze ging sc Heerenveen op jacht naar de gelijkmaker, maar de bezoekers slaagden er niet in uitgespeelde kansen te creëren. De Friese hoop op een goed resultaat daalde na een klein uur spelen nog verder, toen FC Utrecht wederom het doel trof.

12052018239147_FPH_3319

Het was verdediger Mark van der Maarel die de thuisclub op 2-0 bracht. Van der Maarel torende bij een verre voorzet van Klaiber hoog boven Daniel Høegh uit. Zijn kopbal in de korte hoek was ook doelman Van der Steen te machtig. Door het doelpunt moest sc Heerenveen in het resterende halfuur twee keer scoren om zich te kwalificeren voor de finale van de play-offs.

Dat leek een onmogelijke opgave, maar opgeven deed sc Heerenveen niet. Jurgen Streppel bracht de afgelopen woensdag gedebuteerde spits Jizz Hornkamp in de ploeg om nog iets te kunnen forceren. Met lange ballen richting het strafschopgebied van FC Utrecht wachtte sc Heerenveen op een moment dat de bal goed viel.

12052018239137_FPH_3270

Dat moment kwam er twaalf minuten voor tijd. Veerman won het luchtduel van zijn directe tegenstander en kopte de bal naar Marco Rojas bij de eerste paal. De ingevallen Rojas knikte in de korte hoek de aansluitingstreffer tegen het net: 2-1!

Dat doelpunt gaf sc Heerenveen nieuwe moed. Immers: nog een treffer en de Friezen zouden zich plaatsen voor de finale van de play-offs. Die goal leek er vijf minuten voor het einde van de wedstrijd ook daadwerkelijk te komen. Een voorzet van Pierie kwam op het hoofd van Hornkamp, die de bal knap richting het doel kopte. Een fraaie save van doelman David Jensen voorkwam de Friese gelijkmaker.

In de vier minuten durende extra tijd zette sc Heerenveen nog alles op alles en was het via een kopbal van Denzel Dumfries nog heel dichtbij, maar het bleef bij 2-1. Hoewel daardoor de stand over twee wedstrijden 5-5 is, gaat FC Utrecht vanwege de drie gemaakte uitdoelpunten door naar de finale van de play-offs. Voor sc Heerenveen is het seizoen voorbij.

12052018239196_FPH_3584

FC Utrecht - sc Heerenveen 2-1 (1-0)
33. 1-0 Strieder
58. 2-0 Van der Maarel
78. 2-1 Rojas

Gele kaart: 22. Van der Streek (FC Utrecht), 45. Janssen (FC Utrecht) 45+5. Leeuwin (FC Utrecht) 62. Dumfries (sc Heerenveen)

Opstelling FC Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Janssen, Leeuwin, Klaiber, Troupee; Strieder, Görtler (84. Dumic), Emanuelson (90. Kali), Van de Streek, Kerk (77. Dessers);

Opstelling sc Heerenveen: Hansen (28. Van der Steen); Dumfries, Høegh, Bulthuis, Pierie; Thorsby, Kobayashi (64. Hornkamp), Van Amersfoort (72. Rojas); Zeneli, Ghoochannejhad, Veerman;