sc Heerenveen - Willem II
22 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Voetbalavond en pannenkoekenpret in Heerenveen

Gepubliceerd op 12 december 2013 09:22

Voor zijn verjaardag heeft Gerard een dagje uit gekregen. Het uitje was naar een voetbalwedstrijd van sc Heerenveen en ergens lekker eten wat Gerard zelf mocht verzinnen. Zijn voorkeur ging direct uit naar de pannenkoekenboot in Heerenveen. Op deze schitterende klipper maken ze van hoogstaande kwaliteit pannenkoeken en zeer grote pannenkoeken (wat eigenlijk nog belangrijker is).

Gerard

Deze culinaire avond begonnen we met een lekkere soep als voorafje. Een lekker stokbroodje met knoflook erbij, zodat we straks genoeg ruimte om heen zouden krijgen in het stadion. Gerard had als hoofdgerecht een enorme feestpannenkoek besteld met snoepjes. Heel apart, maar een echte aanrader volgens Gerard. Deze was zo groot dat Gerard hem nog maar net op kon. Als een echte doorzetter gingen de laatste happen ook op, zodat we tonnetje rond snel naar het Abe Lenstra stadion konden rijden.

Door al het lekkere en vele eten waren we bijna de tijd vergeten, waardoor we nog best moesten haasten om op tijd bij de aftrap te kunnen zijn. Gelukkig werden we netjes ontvangen bij de ingang en werden we geholpen met de route door het stadion, waardoor we precies op tijd binnen waren. Heerenveen moest deze avond tegen Go Ahead Eagles aantreden. Toch een lastige tegenstander die het verrassend goed doet in de competitie, waardoor de spelers van Heerenveen zo gespannen waren dat twee keer overspelen een onmogelijke beproeving bleek voor de mannen van Marco van Basten. Go Ahead kwam dan ook terecht op voorsprong na een bliksem snelle uitbraak over rechts. Hierdoor besloten we alvast naar boven te gaan naar onze Skybox waar we lekker binnen konden zitten bij de kachel met een bakje koffie, zodat we de tactiek voor de tweede helft konden doornemen en lekker konden zeuren over het vertoonde spel.

Nadat we de tactiek hadden doorgeven aan Van Basten kon het de tweede helft alleen maar beter gaan. We gingen weer lekker op de tribune zitten en Gerard zong nog even het clublied mee, zodat de spelers wisten dat het menens was en de punten in Heerenveen moesten blijven. Onze jongens gooide alle schroom van zich af en begonnen eindelijk met voetballen. Via flitsende aanvallen scoorden ze binnen tien minuten twee keer. De wedstrijd draaide helemaal om. Hierdoor kwam er mooi sfeertje in het stadion en Gerard werd steeds fanatieker met aanmoedigen. Als toetje kregen we de ook nog de 3-1 te zien en was het feest compleet. Enorm opgelucht en voldaan konden we het stadion verlaten, zodat we lekker naar huis konden.

Gerard
Gerard


Bron: http://thomashuizen.nl/sintnicolaasga