FC Twente - sc Heerenveen
29 februari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Ga mee en moedig ons aan!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Werkloze jongeren speciale gasten bij de derby

Gepubliceerd op 16 september 2013 08:00
Werkloze jongeren speciale gasten bij de derby

Tijdens de prachtige derby van zondag tussen sc Heerenveen en FC Groningen waren er speciale gasten aanwezig in het Abe Lenstra stadion. Ruim dertig werkloze jongeren waren uitgenodigd voor de wedstrijd. Voorafgaand aan de derby woonden de jongeren een bijeenkomst bij over jeugdwerkloosheid in de Provincie Friesland, Groningen en Drenthe.

Daarover ging dit project: werkloze jongeren aan een baan helpen. In samenwerking met Randstad, dat tijdens de derby over de Kika-stoelen beschikte, steunde sc Heerenveen dit initiatief. De deelnemers kwamen in de ‘Jeugd op Zoek’ bus van Randstad naar het Abe Lenstra stadion. De rit werd nuttig besteed door het inzetten van sollicitatietraining met tips en trucs. Als afsluiter van de middag werd de wedstrijd bezocht. Vanuit een skybox genoten de jongeren van de derby, die sc Heerenveen met 4-2 won.

Het was de eerste tour in de regio die Randstad op poten zet voor het plan om werkloze jongeren aan werk te helpen. De komende tijd rijden elke dag bussen vol jeugd langs Nederlandse werkgevers. Over drie weken moet Randstad van zichzelf 10.000 jeugdbanen hebben opgespoord.