Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Feestelijke opening Abe Lenstrazaal Tjongerschans

Gepubliceerd op 23 april 2014 18:28
Feestelijke opening Abe Lenstrazaal Tjongerschans

Met een vlammend schot opende Bilal Basacikoglu woensdagmiddag de afgeplakte entree van de Abe Lenstrazaal in De Tjongerschans. De zaal zal als multifunctionele ruimte gaan dienen en is volledig in de stijl van sc Heerenveen bekleed. En dat is goed nieuws voor de patiënten die geen seconde van hun favoriete club willen missen, want vanaf volgend seizoen zijn de wedstrijden hier live te bekijken!

“Deze ruimte onderstreept de prettige samenwerking die sc Heerenveen en De Tjongerschans al jaren hebben”, vertelde Hans Vonk tijdens de feestelijke opening. “Als speler werd ik hier altijd al goed behandeld en begeleid. Met de opening van deze zaal tonen we onze betrokkenheid op maatschappelijk gebied en bieden we onze fans ook in het ziekenhuis de mogelijkheid om van de wedstrijden te genieten.”

Met een daverende knal opende Bilal Basacikoglu  de nieuwe zaal in ziekenhuis De Tjongerschans.
Met een daverende knal opende Bilal Basacikoglu de nieuwe zaal in ziekenhuis De Tjongerschans.

Patrick Vink, sectormanager van het ziekenhuis sloot zich bij deze woorden aan: “Na de Van Maasdijkzaal, Hepkemazaal, Tjongerzaal, Lindezaal, Schouwzaal en de Thialfzaal heeft onze mooiste en meest multifunctionele vergaderzaal, de naam van onze Friese voetballegende gekregen. Daarmee is direct de link tussen ons ziekenhuis, sc Heerenveen en de fans van de club gelegd, die af en toe ook patiënt zijn. Helaas, want ziek zijn ben je niet voor je plezier. En het wordt alleen maar vervelender als je door die ziekte ook nog de wedstrijden van je favoriete club moet missen.”

Trainer Marco van Basten praat met een van de patienten.
Trainer Marco van Basten praat met een van de patienten.

“Het is vooral de sfeer in het stadion en de sfeer van het samenzijn die fans missen als ze hier opgenomen zijn”, vervolgde Vink. “Als supporter in het stadion ben je nooit alleen. Maar in het ziekenhuis geldt dat je nooit alleen ziek bent. Beter worden doe je dus ook niet alleen. Daarom zijn wij zo blij met de prachtige nieuwe inrichting van deze zaal, waarin patiënten samen met hun directe familie voetbalwedstrijden kunnen kijken vanuit hun bed.”

Een handtekening van Pele van Anholt is mooi meegenomen.
Een handtekening van Pele van Anholt is mooi meegenomen.

De Tjongerschans en sc Heerenveen werken al vele jaren samen in de medische ondersteuning van de spelers. En nu is de samenwerking tussen de organisaties dus ook verder uitgebreid op maatschappelijk gebied. Daarom bracht de selectie voorafgaand aan de opening ook een bezoekje aan de kinderafdeling. Dit zorgde voor vele blije gezichten. Niet alleen bij de kinderen, maar ook bij de spelers en staf die zichtbaar onder de indruk waren.

Joey van den Berg bekijkt de meegenomen cadeau's
Joey van den Berg bekijkt de meegenomen cadeau's

Aanstaande vrijdag is een reportage van deze middag in ClubTV te zien. De uitzending begint om 17.15 uur op Fox Sports 1 en wordt om 18.15 en 22.05 uur herhaald op Fox Sports 3.

De nieuwe Abe Lenstrazaal in ziekenhuis De Tjongerschans.
De nieuwe Abe Lenstrazaal in ziekenhuis De Tjongerschans.