Foppe Fonds en KiKa

Foppe Fonds en KiKa

Het Foppe Fonds en de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) zijn onlosmakelijk verbonden aan sc Heerenveen. Met deze goede doelen heeft de club een hechte samenwerking opgebouwd. Het Foppe Fonds en KiKa maken gebruik van de faciliteiten van de club om de naamsbekendheid te vergroten. Daarnaast kunnen voor wedstrijden arrangementen worden afgenomen, waarmee beide goede doelen direct worden gesteund.

Foppe Fonds
Het Foppe Fonds zet zich in voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. Door te sporten of te spelen krijgen kinderen en jongeren energie en levenslust. Door het geven van een bijdrage kan het Foppe Fonds ervoor zorgen dat ze weer stralen en plezier hebben. Zelfs als het allemaal even niet gemakkelijk is: een kind hoort te spelen. (Bron: foppefonds.nl)

KiKa
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Van hen geneest op dit moment 75%. Dat moet en dat kán beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. (Bron: kika.nl)