Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Geslaagde voetbalmiddag voor asielzoekers

Gepubliceerd op 11 november 2015 16:55
Geslaagde voetbalmiddag voor asielzoekers

44 kinderen tussen de 7 en 17 jaar die in het asielzoekerscentrum van Drachten verblijven, beleefden woensdagmiddag een mooie voetbalmiddag op Sportpark Skoatterwâld. De jongens en meisjes deden mee aan door sc Heerenveen verzorgde activiteiten.

De voetbalmiddagen zijn een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie en de Jupiler League. Op allerlei plekken in het land werden activiteiten georganiseerd voor kinderen uit verschillende opvangcentra. Alle 34 betaaldvoetbalorganisaties en een aantal amateurclubs werken hier aan mee. Het voetbal wordt op deze manier ingezet om de jonge asielzoekers en vluchtelingen een onbezorgde en ontspannen middag te bezorgen.

11112015203434_FPH6350

De samenwerking met AZC Drachten is er al langer. ,,Deze voetbalmiddag staat niet op zichzelf”, legt coördinator Marieke Pol van sc Heerenveen uit. ,,Het is een duurzame samenwerking. Regelmatig organiseren wij voetbalmiddagen en activiteiten en nodigen we asielzoekers uit voor het bezoeken van wedstrijden. We komen graag op voor de doelgroep die het moeilijk heeft.”

Na een welkomstwoord van trainer Foppe de Haan gingen de jongens en meisjes in groepen uiteen voor de voetbalmiddag. Na een paar uur rennen, dribbelen en schieten bij verschillende activiteiten zat de middag er op. Met een voldaan gevoel stapte iedereen aan het eind van de dag de bus weer in.

11112015203443_FPH6346