Terugkerende acties

Bezoek aan Tjongerschans

Twee keer per jaar verrassen we de patiรซnten die op dat moment verblijven in Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. We tonen als club graag onze maatschappelijke betrokkenheid door afleiding te bieden aan mensen die zorg nodig hebben.

We werken structureel samen met Ziekenhuis Tjongerschans. Dit heeft onder meer geleid tot een speciale ruimte in het ziekenhuis waar alle wedstrijden van sc Heerenveen live gevolgd kunnen worden en een kinderziekenhuiskamer, volledig in sc Heerenveen-stijl.

Voedselbankactie

Sinds de winter van 2015 organiseert sc Heerenveen in samenwerking met supportersverenigingen FeanFan en Nieuw Noord jaarlijks een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Normaal gesproken worden supporters bij de laatste thuiswedstrijd voor kerst opgeroepen houdbaar voedsel mee te nemen naar het Abe Lenstra stadion en te doneren aan de Voedselbank. Jaarlijks wordt daar een ander goed doel eenmalig aan toegevoegd.

Line Up

Bijzondere line-up

Elk seizoen organiseert sc Heerenveen bij een van zijn thuiswedstrijden een line-up, speciaal voor kinderen met het syndroom van Down. De kinderen staan op die dag letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers: hand in hand met hun helden lopen ze het veld op, waarna ze in een skybox een unieke dag beleven. Deze bijzondere line-up wordt altijd op of rondom Wereld Downsyndroomdag georganiseerd.

NLdoet

Elk jaar doen medewerkers van sc Heerenveen mee aan de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. In het kader van dit landelijke initiatief steekt ons personeel de handen uit de mouwen voor de samenleving, samen met maatschappelijk partners en sponsoren. Een handje helpen bij sportief partners bijvoorbeeld of een verf- of opruimklus bij plekken waar onze vrijwilligers samenkomen.

11032016231162 FPH9161

Interesse of meer informatie?

Wil je meer informatie over een van deze acties? Neem dan contact op met de maatschappelijke afdeling van sc Heerenveen via maatschappelijk@sc-heerenveen.nl of het contactformulier.