Projecten

Arbeidsmarktproject

Vanaf het seizoen 2017/2018 hebben sc Heerenveen en de gemeente Heerenveen de handen ineen geslagen om werkzoekenden in de regio met het Arbeidsmarktproject een nieuwe start te bieden.

Via sponsoren van sc Heerenveen worden ieder jaar dertig bijstandsgerechtigden geholpen richting werk. De deelnemers worden begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling, waar ook het vinden van een passende baan uiteindelijk de stip aan de horizon is.

Bijzondere Eredivisie

sc Heerenveen speelt niet alleen in de Eredivisie, maar ook in de Bijzondere Eredivisie. Dit is een landelijke voetbalcompetitie met bijzonder talentvolle teams. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking.

06102021284345 Fph2587

Fuotbal Memories

Samen voetbalherinneringen ophalen, daar draait het om bij Fuotbal Memories. Ouderen en andere doelgroepen die eenzaamheid ervaren, ontmoeten elkaar in het Abe Lenstra stadion (en op andere locaties) waar ze herinneringen ophalen aan het rijke voetbalverleden van sc Heerenveen. Begeleiders en vrijwilligers zien met eigen ogen hoe de deelnemers tijdens de sessies opleven.

OldStars

Onder het motto 'Eredivisie is meer dan voetbal' kunnen 60-plussers als echte voetbalhelden samen bewegen en walking football bij sc Heerenveen.

Met het project OldStars wil sc Heerenveen in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de Eredivisie en de VriendenLoterij 60-plussers bewust maken van een actieve leefstijl en sociale contacten van deelnemers bevorderen.

07022020263133 Oldstars FPH 3229

Playing for Success

Playing for Success is een naschools programma voor kinderen van 9 tot 14 jaar die, om welke reden dan ook, wel een boost kunnen gebruiken. Omdat het op school niet lekker loopt, ze niet lekker in hun vel zit, weinig weerbaar zijn, pestgedrag vertonen of zelf gepest worden.

Playing for Success draagt bij aan een betere motivatie en meer zelfvertrouwen in een uitdagende omgeving. Mede dankzij de 'wow-factor' waar het Abe Lenstra stadion, de spelers en Heero voor zorgen, kan binnen tien weken het diploma in ontvangt worden genomen.

Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een landelijk en uniek leesproject waarbij de Friese bibliotheken, basisscholen en sc Heerenveen samenwerken om het leesplezier bij kinderen aan te wakkeren. Onder het motto 'Scoren kun je overal' is gestart met het leesprogramma Scoor een Boek!

Scoor een Boek! zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en -plezier bij leerlingen én gezinnen. Het project verbindt lezen en sport, waarbij profvoetballers worden ingezet als rolmodellen.

Scoren voor Gezondheid

Scoren voor Gezondheid is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, sc Heerenveen, het CIOS en de ALO. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk kinderen van basisscholen in beweging te laten komen en kennis te laten maken met een gezonde levensstijl. Elk schooljaar vinden de sportclinics van Scoren voor Gezondheid plaats voor basisschoolkinderen in en rondom de gemeente Heerenveen.

Sportproject

Seyma voelde zich lange tijd onzeker doordat ze de Nederlandse taal niet goed beheerste. Met als gevolg dat ze zich steeds verder terugtrok. Dankzij het Sportproject van sc Heerenveen sport ze regelmatig, heeft ze meer zelfvertrouwen en voelt ze zich weer goed.

Het Sportproject is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Heerenveen, Sportstad Heerenveen, Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en sc Heerenveen. Het project richt zich op jongeren van 17 tot en met 27 jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil

De medewerkers van Wil hebben bij sc Heerenveen een functie in de facilitaire dienst. Maatschappelijk partner Wil is het WMO-bedrijf van Zorggroep Alliade en zorgt onder andere voor ondersteuning voor mensen met een beperking op de werkvloer.

Veel mensen met een beperking zijn bijzonder goed inzetbaar in een alledaagse werkomgeving. De medewerkers van Wil worden gezien als collega's en onderdeel van de organisatie, zoals Mark.

Interesse of meer informatie?

Heb je interesse om mee te doen aan van de bovenstaande projecten of wil je meer informatie? Dat kan. Neem dan contact op met de maatschappelijke afdeling van sc Heerenveen via maatschappelijk@sc-heerenveen.nl.