Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

ROC Friese Poort nieuw maatschappelijk partner sc Heerenveen

Gepubliceerd op 29 oktober 2017 16:30
ROC Friese Poort nieuw maatschappelijk partner sc Heerenveen

ROC Friese Poort is maatschappelijk partner van sc Heerenveen geworden. Remco Meijerink (college van bestuur ROC Friese Poort) en Luuc Eisenga (algemeen directeur sc Heerenveen) ondertekenden zondagmiddag het contract. Met de ondertekening bevestigen beide partijen dat ze maatschappelijke betrokkenheid in de regio belangrijk vinden.

sc Heerenveen en ROC Friese Poort zien de nieuwe samenwerking als een mooie kans om de maatschappelijke ambities waar te kunnen maken en de praktijk en het onderwijs met elkaar te verbinden.

ROC Friese Poort verzorgt voor circa 14.000 studenten, jongeren en volwassenen, middelbaar beroepsonderwijs. Daarnaast verzorgt de onderwijsinstelling een breed scala aan opleidingen en trainingen voor bedrijven en instellingen. Verbonden aan de regio werkt ROC Friese Poort nauw samen met diverse bedrijven, gemeenten, brancheverenigingen, kenniscentra en instellingen. Alle activiteiten worden verzorgd vanuit vestigingen in Dokkum, Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek en Urk.

Het maatschappelijk platform van sc Heerenveen zet zich in voor kwetsbare doelgroepen in de samenleving. Het platform biedt ROC Friese Poort onder andere mogelijkheden voor het uitwisselen van kennis en informatie, het uitbreiden van het netwerk, gezamenlijke organisatie van sportdagen en het aanbieden van werkervaringsplaatsen aan studenten.