De trainers

Bij de voetbalschool in Heerenveen zijn zes trainers actief. Boas Fleddérus, Hilco de Vries, Lars Koelma, Wiebe Lageveen, Ronny Venema en Rutger Vonk stellen zich op deze pagina aan je voor. Samen doen zij er alles aan om het beste uit de talenten te halen.

Voetbalschool (1)
Van Links naar rechts: Boas Fleddérus, Hilco de Vries, Lars Koelma, Wiebe Lageveen en Ronny Venema

Wiebe Lageveen: coördinator & trainer

  • Jeugdteams als speler: vv Heerenveen, sc Heerenveen, SC Cambuur
  • Seniorenteams als speler: Heerenveense Boys, Read Swart, vv Heerenveen

"Vanaf seizoen 1996/1997 ben ik al werkzaam als jeugdtrainer. Toen begon ik bij de F-pupillen van vv Heerenveen. Inmiddels heb ik als trainer alle leeftijdsgroepen als getraind. Van zeven tot negentien jaar en ook een aantal meidenteams. Sinds 2010 ben ik in het bezit van mijn UEFA C-diploma. Bij vv Heerenveen, Read Swart, vv Langezwaag en SC Joure ben ik daarnaast werkzaam geweest als coördinator en hoofd jeugdopleiding. Momenteel ben ik in die functie actief bij FC Wolvega en bij de voetbalschool. Ook ben ik docent bij VTON, Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland."

Rutger Vonk: trainer

  • Jeugdteams als speler: AGOVV en sv Schalkhaar

"Ik ben op mijn twaalfde begonnen als jeugdtrainer. Tot mijn zeventiende heb ik training gegeven bij sv Epse, waarna ik een seizoen assistent-trainer ben geweest bij Vitesse O11. Inmiddels ben ik drie jaar trainer bij de Pro Camp voetbalkampen, waar ik de kinderen een leuke week bezorg op verschillende locaties in Nederland. Daarnaast ben ik nu techniektrainer bij sv Schalkhaar en actief bij deze voetbalschool."

Hilco de Vries: coördinator & trainer

  • Seniorenteams als speler: vv Heerenveen en Udiros

"Ik ben al meer dan dertig jaar jeugdtrainer bij diverse clubs. Ik heb onder andere bij Udiros, Heerenveense Boys en Read Swart gewerkt. Bij laatstgenoemde club ben ik ook een aantal jaar jeugdcoördinator geweest. Ik ben in het bezit van mijn TC3-diploma."

Boas Fleddérus: trainer 

  • Jeugdteams als speler: FC Wolvega
  • Seniorenteams als speler: FC Wolvega

"Ik voetbal vanaf mijn zesde bij FC Wolvega, waar ik ook als voetbaltrainer begonnen ben. Ik heb daarnaast bij verschillende voetbalscholen geholpen en ben nu bezig met de opleiding Coach voetbal op het Cios. Ik geef nu training bij de voetbalschool én de vooropleiding van sc Heerenveen."

Lars Koelma: trainer 

  • Jeugdteams als speler: Heerenveense Boys
  • Seniorenteams als speler: Heerenveense Boys

"Ik speel als aanvallende middenvelder bij het eerste elftal van Heerenveense Boys. Bij die club geef ik ook al vijf jaar lang voetbaltrainingen. Op dit moment doe ik de opleiding Coach voetbal op het CIOS."

Ronny Venema: coördinator & trainer

  • Jeugdteams als speler: Old Forward, vv Havelte, vv Olyphia
  • Seniorenteams als speler: sc Heerenveen, BV Veendam, SC Cambuur, MSC Meppel

"Ik ben bij Olyphia vijf jaar lang actief geweest als trainer van de O12, O14 en de O16. Daarna heb ik bij Havelte twee jaar lang de O19 getraind, voor ik hoofdtrainer werd. Na vier jaar bij het eerste van Havelte ging ik terug naar Olyphia, waar ik vijf jaar lang het eerste elftal heb getraind. Daarna ben ik twee jaar trainer geweest van vv Steenwijk. Momenteel ben ik binnen sc Heerenveen werkzaam als coördinator van de voetbalschool en van de sportief partners."