Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Historie

De geschiedenis van sc Heerenveen begint op 20 juli 1920. Op die datum wordt onder de naam Athleta in georganiseerd verband met voetbal begonnen. Op 30 mei 1922 verandert de naam als gevolg van een fusie met de scholieren van de Hoogere Burger School in 'De Spartaan'.

Dit is slechts van korte duur. Op 25 oktober 1922 krijgt de club bericht van de NVB, de Nederlandse Voetbal Bond, dat in plaats van 'Spartaan' de vereniging als v.v. Heerenveen in de boeken staat vermeld. Het hoe en waarom is nooit duidelijk geworden. Waarschijnlijk bestond er al een vereniging met dezelfde naam. In Heerenveen wordt de naamswijziging zonder tegensputteren geaccepteerd. v.v. Heerenveen is een feit.

In 1928 betrekt de club een nieuw complex aan de JH Kruisstraat, wat 65 jaar het thuishonk blijft van v.v. Heerenveen. Tot aan de komst van Abe Lenstra in 1936 speelt de club met wisselend succes. Dan komt trainer Syd Castle en met hem de toen pas 15-jarige Abe Lenstra. Van de gefuseerde club VAC komt ook het talent Henny Jonkman. Het is het begin van vele en mooie jaren van voetbalglorie.