sc Heerenveen start oefencampagne met zege

03 juli 2021 17:00

Onder toeziend oog van zo'n vierhonderd toeschouwers won sc Heerenveen zaterdag het eerste duel van de voorbereiding. Dankzij doelpunten van Joey Veerman, Arjen van der Heide en Benjamin Nygren werd eerstedivisionist Jong FC Utrecht opzij gezet. Maar het allermooiste in Langezwaag was toch wel dat er weer werd gevoetbald met publiek (3-1).

HEEJUT
Tibor Halilovic wurmt zich door een tweetal Utrechters.


Het oude normaal. Dat ervoeren degenen die erbij waren op Sportpark 't Paradyske. Bij het eerste oefenduel van sc Heerenveen in aanloop naar het nieuwe seizoen waren 'gewoon' weer supporters welkom. En dat betekende voor hen niet alleen een weerzien met de spelers, maar ook met elkaar. Hoe gaat het ermee, wat zijn de verwachtingen, wie komen er en wie gaan er nog? Alles werd besproken langs de lijn. Op handtekening- en fotojagen na – want coronaregels – was het in Langezwaag weer ouderwets 'pezen in de provincie'.

Friese druk
Dan naar de wedstrijd, want er werd ook gevoetbald. In de beginfase vooral door sc Heerenveen, dat al na acht minuten op voorsprong kwam. Joey Veerman strafte een fout in de defensie van de Utrechters af. Met een droge knal in de verre hoek liet hij doelman Thijmen Nijhuis kansloos (1-0). Na een kwartier verdubbelde Stanislav Shopov bijna de score, maar zijn inzet spatte uiteen op de lat. De Friese druk nam naarmate de eerste helft vorderde af, waarna ook Erwin Mulder aan de bak moest en tweemaal knap de gelijkmaker voorkwam.

Met elf verse krachten binnen de lijnen zag sc Heerenveen in de tweede helft FC Utrecht toch op gelijke hoogte komen. Spits Jeredy Hilterman schoot hard binnen (1-1). Juist daarna gingen de Friezen weer beter voetballen. Kansen bleven niet uit en een goal uiteindelijk ook niet. Mitchell van Bergen bediende Van der Heide, die met rechts zijn ploeg weer aan de leiding bracht (2-1). Tien minuten voor tijd was Van der Heide de aangever: zijn scherpe voorzet belandde bij Nygren. De Zweed wist daarmee wel raad en tekende met een subtiele voetbeweging voor het slotakkoord (3-1).

sc Heerenveen - Jong FC Utrecht 3-1 (1-0). 8. Joey Veerman 1-0, 55. Hilterman 1-1, 66. Van der Heide 2-1, 78. Nygren 3-1.

Opstelling sc Heerenveen (eerste helft): Mulder; Van Ewijk, Dresevic, Zaal, Woudenberg (24. Wendt); Kongolo, J. Veerman, Ras; Nygren, H. Veerman, Shopov.

Opstelling sc Heerenveen (tweede helft): Mous; Akujobi, Van Ottele, Bochniewicz, Kaib; Halilovic, De Jong (70. Nygren), Nunumete; Van Bergen, Hajal, Van der Heide.