sc Heerenveen wurmt zich langs TOP Oss

17 juli 2021 17:34

Achter gesloten deuren heeft sc Heerenveen zaterdag de tweede oefenzege van de voorbereiding geboekt. In Langezwaag won de ploeg van trainer Johnny Jansen van eerstedivisionist TOP Oss, maar gemakkelijk ging het allesbehalve. Vlak voor tijd scoorde Rodney Kongolo het winnende doelpunt (3-2).


Nog zonder aanwinst Filip Stevanovic – hij is nog in afwachting van een tewerkstellingsvergunning – begon sc Heerenveen uiterst efficiënt tegen TOP Oss: de eerste kans was meteen raak. Stanislav Shopov bleef oog in oog met keeper Norbert Alblas koel en scoorde zijn eerste goal van de voorbereiding (1-0). Een goed begin, maar de Brabanders knokten zich terug. Wat heet. Dankzij twee rake kopballen van Tijjani Noslin boog de eerstedivisionist binnen een halfuur de achterstand om in een voorsprong (1-2).

In het laatste kwartier van de eerste helft was sc Heerenveen al een paar keer dicht bij de gelijkmaker, maar schoten van Siem de Jong, Benjamin Nygren, Joey Veerman en Tibor Halilovic gingen er niet in. Die laatste kon vijf minuten na rust wel juichen. Alblas zat er nog aan, maar de doelman van TOP Oss kon niet voorkomen dat de harde en zwabberende pegel van Halilovic doel trof (2-2).

Toch nog een winnaar
In de resterende veertig minuten maakte sc Heerenveen het spel, zonder de tegenstander pijn te doen. Rami Hajal en Henk Veerman kregen ieder twee goede mogelijkheden. Met een kopbal op de paal was de jonge Zweed het dichtstbij. Maar ook de Friezen ontsnapten zo nu en dan en hadden geluk dat Rick Stuy van den Herik en Joshua Sanches het vizier niet op scherp hadden. Een gelijkspel leek aanstaande, maar vlak voor tijd frommelde Kongolo de bal achter Alblas en zorgde ervoor dat er toch nog een winnaar kwam (3-2).

sc Heerenveen - TOP Oss 3-2 (1-2). 4. Shopov 1-0, 16. Noslin 1-1, 30. Noslin 1-2, 50. Halilovic 2-2, 87. Kongolo 3-2.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk (46. Zaal), Van Ottele, Bochniewicz (46. Dresevic), Akujobi (46. Nunumete); De Jong (46. Hajal), Halilovic (60. Henk Veerman), J. Veerman (46. Kongolo); Van Bergen (60. Van der Heide), Nygren, Shopov (60. Driouech).