'Scoor een Boek!' weer van start: 2000 leerlingen doen mee

08 maart 2023 14:30

Voor 2.000 leerlingen op verschillende basisscholen in Friesland begon deze week het project Scoor een Boek. In samenwerking met hoofdsponsor Ausnutria, de Friese bibliotheken, Fers, de scholen en GGD Fryslân wordt dit leesproject georganiseerd om het plezier in lezen bij kinderen te vergroten. De officiële aftrap werd maandag verricht door mascotte Heero en Foppe de Haan op basisschool De Wynroas in Wâlterswâld.


Scoor een Boek richt zich op de groepen 5 en 6 van de basisschool. Het maatschappelijke project zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen. In het hele land werken bibliotheken samen met Eredivisie voetbalclubs om kinderen aan het lezen te krijgen. Vanaf woensdag wordt er in heel Friesland begonnen op maar liefst 66 scholen. En om alle deelnemers extra te motiveren, ontvingen alle leerlingen een persoonlijke video van Xavier Mous en Joost van Aken.

Ook hoofdsponsor Ausnutria ziet het belang van Scoor een Boek en draagt bij aan het project. Zo mogen alle deelnemende kinderen op 28 mei naar de laatste eredivisiewedstrijd van het seizoen: sc Heerenveen - Go Ahead Eagles. De klas die aan het einde van het project gemiddeld de meeste boeken heeft gescoord krijgt van Ausnutria een heuse VIP-behandeling. Zij worden 28 mei opgehaald met de spelersbus en mogen de wedstrijd bekijken vanuit de skybox van Ausnutria.