Dit zijn de trainers van de jeugdteams 2022/2023

26 juli 2022 12:00

Net als het eerste elftal is ook een aantal jeugdteams van sc Heerenveen al begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Akademy kent ten opzichte van het vorige seizoen nieuwe gezichten, met onder anderen vier nieuwe trainers. Zo ziet de begeleiding eruit rondom de jeugdteams.

07072022296639 FPH6755
V.l.n.r. Jeffrey Mast, Sven Epema, Tieme Klompe, Mathijs van de Beld, Wilco Hellinga en Nick Kuiper. Joey van den Berg, Ugur Yildirim en Leudi Stoepman ontbreken op de foto.


Onder 21
Tieme Klompe (46) is de nieuwe trainer van Onder 21. De oud-verdediger van sc Heerenveen (159 gespeelde wedstrijden) was eerder werkzaam bij sc Heerenveen als assistent- en jeugdtrainer en coachte eerder Harkemase Boys.

Assistent-trainer: Joey van den Berg
Teammanager: Martin Horst
Fysiotherapeut: Vincent Schinkel

Onder 18
Afgelopen zomer keerde nog een bekend gezicht terug: Ugur Yildirim (40). De voormalig rechtsbuiten van sc Heerenveen (106 gespeelde wedstrijden) neemt Onder 18 onder zijn hoede. Hiervoor was de voormalig international jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles.

Assistent-trainer: Joey van den Berg
Teammanagers: Gerwin van den Berg en Piet van Dijk
Fysiotherapeut: Lieke Huls

Onder 16
Wilco Hellinga (51) is komend seizoen trainer van Onder 16. Na zijn loopbaan als speler begon de voormalig verdediger in 2010 als jeugdtrainer in de academie van sc Heerenveen. Vorig seizoen coachte Hellinga Onder 17.

Teammanager: Mark Drenth
Assistent-scheidsrechter: Stefan Mulder
Sportverzorger: Robin Luth

Onder 15
Jeffrey Mast staat komend seizoen voor de spelersgroep van Onder 15. De 25-jarige Drachtster was al als trainer actief in de Akademy van sc Heerenveen. Vorig seizoen had Mast de leiding over Onder 13.

Teammanager: Nico Kramer
Assistent-scheidsrechter: Theo Brouwer
Sportverzorger: Kirsten Mulder

Onder 14
Een nieuw gezicht binnen de Akademy van sc Heerenveen is Leudi Stoepman (28). De Groninger komt over van zaterdagderdeklasser HFC'15, waar hij het eerste elftal onder zijn hoede had. Bij sc Heerenveen gaat hij Onder 14 trainen.

Teammanager: vacant
Assistent-scheidsrechter: Jordy Miedema
Sportverzorger: Fabian Eendragt

Onder 13
Nick Kuiper (24) schuift binnen de Akademy door en wordt trainer van Onder 13. Het afgelopen seizoen had Kuiper, spelend bij zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel, nog Onder 12 onder zijn hoede.

Teammanager: Bart Uilenberg
Assistent-scheidsrechter: vacant
Sportverzorger: Han Siepel

Onder 12
Onder 12 staat komend seizoen onder de leiding van Mathijs van de Beld (21). Onder 12 spelen twin games en spelen 's zaterdags twee wedstrijden tegelijkertijd. Daarom is er een collega-trainer, dit is Peter Hoogerwerf.

Teammanager: Luka Hoekstra

Onder 11
Sven Epema heeft komend seizoen Onder 11 onder zijn hoede. De 24-jarige trainer uit Steenwijk doet dit samen met collega-trainer Timo van Heerde, vanwege het spelen van twin games. Vorig jaar was Epema zelf collega-trainer, bij Onder 12.

Teammanager: Jacob Jetze Halma

Specialisten
Binnen de Akademy zijn meerdere specialisten bezig om bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugdspelers. Dit zijn Henk Jan Feith (videoanalist), Wim Reckers (keeperstrainer), Steven Edelenbos (krachttrainer), Allard van der Meer (performancecoach), Hermina van Dijk (loop- en coördinatietrainer), Vincent Schinkel (hoofd fysiotherapie), Lieke Huls (fysiotherapeut), Robin Luth (fysiotherapeut), Nieske Witteveen (sportpsycholoog en topsportbegeleider) en Robert Rozenberg (sportarts).