Janneke Hoitinga nieuwe voorzitter stichtingsbestuur

24 november 2022 14:05

Janneke Hoitinga is benoemd tot de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van sc Heerenveen. Hoitinga (38) is geboren en getogen in het Friese Lippenhuizen en is in het dagelijks leven algemeen directeur van arbodienst Medprevent en aankomend voorzitter van de raad van toezicht bij Zorggroep Drenthe. Hoitinga treedt per 1 januari 2023 in functie en is de opvolger van Dennis Gijsman.

Janneke Hoitinga


Hoitinga omschrijft zichzelf als een doortastende en nuchtere Friezin die veel waarde hecht aan saamhorigheid en aan een positieve en constructieve werksfeer. Haar betrokkenheid bij sc Heerenveen is groot. Medprevent is als sponsor al lange tijd nauw betrokken bij zowel de mannen als de vrouwen van sc Heerenveen. Recent trokken sc Heerenveen en Medprevent nog samen op met de actie Ús Pompeblêdenhart, waarmee ze gratis reanimatietrainingen geven voor staf, spelers en supporters van sc Heerenveen.

Hoitinga heeft rechten gestudeerd (ondernemingsrecht) en een achtergrond in de wetenschap en de advocatuur. Met haar bestuurlijke kennis gaat ze bijdragen aan de verdere professionalisering van het stichtingsbestuur.