Mooie mijlpaal van Haye niet genoeg voor overwinning

15 oktober 2022 21:55

sc Heerenveen zal met een kater de bus instappen na het duel met Go Ahead Eagles. Thom Haye leek zaterdagavond de matchwinner te worden met een mooie primeur. Hij scoorde zijn eerste treffer in Friese dienst, maar het bleek niet genoeg. In de blessuretijd maakten de Deventenaren de 1-1.

GAEHEE6

Kees van Wonderen wilde zijn oude club verrassen met een wijziging in de ploeg. Tibor Halilovic mocht in de basis beginnen, wat voor Anas Tahiri betekende dat hij op de bank moest plaatsnemen. Het moest ervoor zorgen dat de ploeg meer stootkracht naar voren kreeg. De vorige twee duels leverden namelijk geen doelpunten op.

De trainer zag dat zijn ploeg ook met die wijziging moeite had om kansen te creëren. Meerdere keren was er dreiging, maar te vaak pasten de puzzelstukjes van een aanval net niet in elkaar. Halilovic zorgde in minuut 44 voor het grootste gevaar met een afstandsschot. De Kroaat, die afgelopen seizoen de enige treffer maakte in hetzelfde affiche, zag zijn inzet op de paal eindigen. Daardoor gingen de teams rusten met een doelpuntloze stand.

Na de pauze was het een andere middenvelder die de ban wel wist te breken. Thom Haye schoot de bal feilloos tegen de touwen, nadat Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange uit positie was. Niet alleen voor sc Heerenveen en de middenvelder zelf was het een welkome treffer; ook de neutrale toeschouwer kreeg daarna meer vermaak voorgeschoteld. Aan de Vetkampstraat gingen de Deventenaren volle bak voor de gelijkmaker, wat automatisch betekende dat er meer ruimte voor de bezoekende partij kwam.

Dat het spel bij vlagen op en neer golfde, werd geïllustreerd in minuut 73. Andries Noppert redde uitstekend op een inzet van Finn Stokkers, waarna Amin Sarr een paar tellen later aan de andere kant van het veld net een teenlengte tekortkwam om de marge te verdubbelen. Tien minuten voor tijd werd die gemiste kans de Friezen bijna fataal. Noppert werd gepasseerd, maar het feest van de thuisploeg ging niet door wegens buitenspel. De Friezen leken met een zege naar huis te gaan, maar in de blessuretijd ging het toch nog fout. Finn Stokkers maakte op de valreep gelijk.