Peter Maas vertrekt naar NAC Breda

22 december 2022 12:00

Hoofd scouting Peter Maas (53) vertrekt bij sc Heerenveen. De Roosendaler wordt per 1 februari technisch directeur bij NAC Breda. Maas was twee periodes actief in Friesland. Van 2014 tot 2019 als internationaal scout en sinds de zomer van 2021 als hoofd scouting.

IMG 2976


Technisch manager Ferry de Haan: “Peter heeft met zijn scoutingsteam en expertise een belangrijke bijdrage geleverd in het afgelopen anderhalf jaar. We vinden het dan ook jammer dat hij vertrekt, maar we begrijpen ook goed dat hij voor zijn ambitie als technisch directeur kiest. We hebben zeer prettig samengewerkt en de komende transferperiode maken we dan ook samen af in Heerenveen. Daarna vertrekt Peter naar Breda en gaan wij ons oriënteren op zijn opvolging.”

Peter Maas kijkt zelf ook met een goed gevoel terug op zijn periode in Friesland. “sc Heerenveen is voor mij een erg professionele en stabiele club met integere en betrokken mensen. Het doet mij ook veel deugd om te zien dat er weer positiviteit rondom de club heerst en dat we samen in staat zijn geweest om een herkenbaar en strijdbaar team op het veld te zetten. Ik wens de club dan ook het allerbeste richting de toekomst.”