Punt op Het Kasteel: viermaal op rij ongeslagen

03 april 2022 17:11

sc Heerenveen speelde zondag in een enerverend voetbalgevecht gelijk tegen Sparta Rotterdam. Waar gevreesd werd voor een schaakpartij op de kunstmat van Het Kasteel, ontspon zich een uiterst vermakelijk schouwspel. Amin Sarr was voor de tweede wedstrijd op rij trefzeker (1-1).

03042022291352 DSC 2478


Voor de vierde keer op rij trof sc Heerenveen een ploeg die op de ranglijst in de buurt staat van de Friezen. Na remises bij Willem II en RKC Waalwijk (beide 0-0) en een zege op Heracles Almelo (2-0) mocht er zeker niet verloren worden van Sparta, zei trainer Ole Tobiasen vooraf.

Tegen Sparta trad sc Heerenveen opnieuw aan in een 5-3-2-systeem, met achterin Ibrahim Dresevic als vervanger van Joost van Aken. Het eerste echte gevaar van de wedstrijd kwam van Thom Haye: een poeier van afstand knalde via de lat terug het veld in. Sydney van Hooijdonk benutte de rebound, maar stond buitenspel.

Strafschoppen
De grootste kans van de eerste helft kreeg Sparta. Scheidsrechter Allard Lindhout was bikkelhard in zijn oordeel over de ongelukkige handsbal van Rami Kaib. Na minutenlang beelden bestuderen ging de bal op de stip, maar Erwin Mulder keerde knap de inzet van Lennart Thy.

Vijf minuten na rust wees Lindhout opnieuw naar de stip. Ditmaal na een zeer lichte aanraking tussen Dresevic en Thy. De spits van Sparta liet ditmaal de elfmetertrap aan Vito van Crooij en zag zijn teamgenoot koel blijven (1-0). Het was de eerste tegengoal voor sc Heerenveen na 343 minuten.

Ongeslagen reeks
Na die tik moest en ging sc Heerenveen in de achtervolging. Gesteund door 608 meegereisde supporters vonden de Friezen halverwege het tweede bedrijf succes. Met een prachtige lange bal van achteruit stelde Nick Bakker Amin Sarr in staat de gelijkmaker langs Maduka Okoye te tikken en daarmee de ongeslagen reeks voort te zetten (1-1).


Opstelling
: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Bakker, Dresevic, Kaib; Haye, Halilovic, Tahiri (72. Van der Heide, 90. Stevanovic); Van Hooijdonk (72. Musaba), Sarr (88. De Jong).