sc Heerenveen haalt Thom Haye

31 januari 2022 14:00

sc Heerenveen heeft de selectie versterkt met Thom Haye. De 26-jarige middenvelder komt over van NAC Breda. Haye tekent in het Abe Lenstra stadion een contract tot de zomer van 2024 en gaat spelen met rugnummer 33.


Thom Haye doorliep de jeugdopleiding van AZ en debuteerde op 19-jarige leeftijd voor de club uit Alkmaar. Daarna speelde Haye achtereenvolgens voor Willem II, Lecce, ADO Den Haag en NAC Breda. Voor de winter was de geboren Amsterdammer van grote waarde voor NAC. In 21 officiΓ«le wedstrijden maakte hij acht goals en was hij goed voor acht assists.

Technisch manager Ferry de Haan is content met de komst van Haye: "Met Thom halen we een ervaren creatieve middenvelder in huis, die ook verdedigend zijn mannetje staat. Het is een speler die er gelijk kan staan en past bij onze speelwijze. Bij NAC groeide hij uit tot publiekslieveling en ik denk dat zijn speelstijl ook goed past bij wat onze supporters graag zien. We zijn blij dat hij ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Thom Haye (@thomhaye)