sc Heerenveen krijgt handen op elkaar, maar blijft achter zonder punten

29 oktober 2022 18:23

sc Heerenveen heeft zaterdagmiddag geen punt gepakt tegen FC Utrecht. Daardoor blijft een vervelende reeks overeind: de laatste dertien Eredivisiewedstrijden dat de clubs tegenover elkaar stonden, wisten de Friezen niet te winnen. Kansen waren er genoeg voor de thuisploeg, maar het mocht niet baten. 1-2.

HEEUTR8

Tijdens de vorige wedstrijd van de Friezen veranderde Kees van Wonderen het systeem van 5-3-2 naar 4-3-3. Dat beviel hem zo goed dat hij nu in die formatie begon, in de hoop dat zijn ploeg tot meer dreigende momenten ging komen. De wens kwam uit, want de thuisploeg begon uitstekend. In het eerste kwartier waren Rami Al Hajj, Amin Sarr en Mats Köhlert dicht bij een doelpunt, waarbij vooral de aanval voorafgaand aan de inzet van de spits geweldig uitgespeeld was.

Na de eerste vijftien minuten bleef de pompeblêdenformatie de bovenliggende partij. In minuut 33 resulteerde het in de verdiende openingstreffer. Sydney van Hooijdonk werd de gevierde man met een uitstekende tegendraadse kopbal, na een goede voorzet van Mats Köhlert. In minuut 43 kon de aanvaller bijna zijn tweede maken, wederom na een mooi uitgespeelde aanval. Ditmaal greep FC Utrecht-keeper Vasilis Barkas in, waarna de bal een aantal tellen later aan de andere kant van het veld wel in de goal belandde. Anastosios Douvikas zorgde met een enorme pegel voor de 1-1.

De tegentreffer was op een ongelukkig moment, maar het zorgde na de pauze niet voor een ander spelbeeld. De thuisploeg bleef de beter voetballende ploeg en kreeg kort na de pauze meteen twee serieuze mogelijkheden via Sarr en Pawel Bochniewicz. Waar de Friezen bleven aanvallen, was het Utrecht dat na 66 minuten op voorsprong kwam. Nadat een hoekschop niet weggewerkt kon worden, zorgde Modibo Sagnan voor de tweede treffer van de bezoekers. Heerenveen bleef wel jagen op een gelijkmaker, maar die viel niet meer.