sc Heerenveen verliest van AZ en mist play-offfinale

22 mei 2022 17:12

Het seizoen zit erop voor sc Heerenveen. De Friezen werden zondag in de play-offs uitgeschakeld door AZ, ondanks de 3-2 thuisoverwinning in de heenwedstrijd. De ploeg uit Alkmaar plaatste zich dankzij een heel vroeg en heel laat doelpunt voor de play-offfinale (2-0).

22052022293462 DSC 4681


Iedereen in het AFAS Stadion maakte zich op voor een verlenging. AZ had het veel betere van het spel gehad en de beste en meeste kansen gecreëerd, maar wist tegen sc Heerenveen maar één keer tot scoren te komen. Totdat Zakaria Aboukhlal inviel en met z'n eerste de beste kans het play-offtweeluik pats-boem besliste (2-0).

Droom spat uiteen
Natuurlijk, sc Heerenveen wist heus wel dat AZ de bovenliggende partij was geweest, maar hoe zuur is het als er vlak voor tijd een einde komt aan het play-offtoetje? De ploeg van Ole Tobiasen kon de verlenging ruiken en ja, dan is alles mogelijk. Maar zover mocht het niet komen. Aboukhlal liet de Friese droom kort voor tijd uiteenspatten.

Met de 3-2 overwinning van donderdag reisde sc Heerenveen met vertrouwen af naar Alkmaar. Maar al na vijf minuten herstelde Dani de Wit op fraaie wijze het evenwicht in de play-offs (1-0). AZ wilde meer, maar de gasten hielden stand. Amin Sarr had tegen de verhouding in de gelijkmaker op de schoen, maar hij schoot na een kwartier over.

Ook na rust greep AZ het initiatief, maar nadat Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson schietmogelijkheden lieten liggen, kwam sc Heerenveen beter in de wedstrijd. Het beste Friese moment kwam van de voet van Sarr, maar zijn schot werd uit de verre hoek geslagen door AZ-goalie Peter Vindahl Jensen.

Positieve afsluiting
Een verlenging leek aanstaande, maar Aboukhlal ontpopte zich tot de beul van sc Heerenveen. Teleurstelling over het mislopen van de play-offfinale, maar vooral trots overheerste bij de spelers en supporters. Van een paar weken geleden nog wegblijven van de onderste plekken, naar strijden om Europees voetbal. De club sloot het seizoen positief af.


Opstelling
: Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic (46. Van Ottele), Woudenberg (90. Musaba), Kaib; Halilovic (90. Al Hajj), Haye, Tahiri; Sarr, Van Hooijdonk.