Trotse Tahiri: "Zulke emoties vind je alleen in het voetbal"

12 december 2022 11:10

Met zijn winnende goal in de Friese Derby bezorgde Anas Tahiri de supporters in het Abe Lenstra stadion explosie van vreugde. Een maand later blikt de matchwinner vanuit Spanje terug op dit magische moment.

13112022302213 FPH8156
Tahiri viert feest na zijn goal in de Friese Derby


Met een brede glimlach loopt Tahiri door het hotel. De middenvelder is zichtbaar in zijn nopjes. Niet alleen vanwege zijn winnende goal in de derby of het feit dat hij in Spanje iedere dag mag doen wat hij het liefste doet: voetballen. Maar ook omdat ‘zijn’ Marokko een unieke prestatie levert met een plaats in de halve finale van het WK.

We gaan eerst terug naar 13 november 2022. We schrijven de tachtigste minuut als Tahiri de bal voor zijn voeten krijgt en van buiten de zestien binnenschiet (2-1). “Je speelt deze sport voor momenten als deze. Als je de derby op zo’n manier kan winnen, dat is echt het mooiste wat er is. Zulke emoties beleef je alleen in het voetbal.”

Na afloop van de wedstrijd rende Tahiri naar de zijlijn om de vrijwilligers van de veldploeg te betrekken in het feestgedruis. Samen gingen ze op de foto voor de noordtribune. “Veel mensen hebben niet door wat deze mensen allemaal voor de club betekenen. Zij zijn op de wedstrijddag van ’s ochtends vroeg tot ver in de namiddag bezig met het veld. Zo’n feest kan alleen maar mooi zijn als je het met z’n allen viert. En als het hun blij maakt, dan maakt dat mij ook blij.”

IMG 2812
Tahiri zingt in Spanje het volkslied van Marokko en wordt bijgestaand door kamergenoot Al Hajj


Zoals gezegd geniet Tahiri ook met volle teugen van het WK. “Iedereen weet dat Marokko momenteel een mooi toernooi speelt. Ik vind het zo leuk om te zien hoe blij iedereen wordt en welke emotie voetbal kan brengen. Ik ben heel blij voor Marokko maar vind het wel jammer voor Nederland en Noppert dat zij de halve finale niet hebben gehaald. Maar wat Noppert heeft bereikt, dat is wel heel mooi voor hem, Nederland en ook voor Heerenveen. We kunnen alleen maar trots op hem zijn.”

Het volledige interview met Tahiri is hieronder te bekijken.