Woudstra (17) en Ahmed (16) tekenen eerste profcontract

06 mei 2022 17:20

Xavi Woudstra (17) en Isaiah Ahmed (16) blijven ook de komende jaren aan sc Heerenveen verbonden. De spelers uit de academie tekenden vrijdagmiddag hun eerste profcontract. Woudstra en Ahmed tekenden tot de zomer van 2024 met een optie voor een derde seizoen.

 

FPH 5070
Xavi Woudstra (links) en Isaiah Ahmed (rechts)

Xavi Woudstra
Woudstra werd in de zomer van 2021 opgenomen in de academie van sc Heerenveen. Daarvoor speelde hij zes seizoenen in de jeugdopleiding van Ajax. “We zijn blij met de ontwikkeling die Xavi dit jaar heeft doorgemaakt”, vertelt hoofd jeugdopleiding Marcel van Buuren. “Hij is een creatieve middenvelder die vaak de goede oplossing weet te vinden. Hij is bij O17 belangrijk met diverse goals en assists en dit seizoen ook geselecteerd voor Oranje O17. We denken dat hij zich hier de komende jaren nog uitstekend verder kan ontwikkelen.”

FPH 5085


Isaiah Ahmed
Ook Ahmed maakte afgelopen zomer de overstap naar sc Heerenveen. Hij kwam over van Alphense Boys en ziet zijn ontwikkeling bij de club al na een jaar beloond worden. “Isaiah is een fysiek sterke middenvelder”, vertelt Van Buuren. “Hij heeft zich hier razendsnel aangepast en heeft de potentie om nog mooie stappen in zijn ontwikkeling te maken. Voor zowel Xavi als Isaiah hebben we een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld voor de komende jaren.”

FPH 5016