Bochniewicz en Nunnely koppen sc Heerenveen de play-offs in

28 mei 2023 16:28

De spelers van sc Heerenveen gaan nog niet op vakantie! De manschappen van Kees van Wonderen plaatsten zich namelijk voor de play-offs om Europees voetbal. In het Abe Lenstra stadion werd concurrent Go Ahead Eagles met 2-0 verslagen. Daardoor duurt het seizoen sowieso nog twee wedstrijden langer.

Vorig seizoen stonden sc Heerenveen en Go Ahead Eagles ook tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van de competitie en ook toen stond er een ticket voor de play-offs op het spel. Kees van Wonderen, assistent-trainer Paul Simonis en doelman Andries Noppert stonden toen nog onder contract bij de Deventenaren en zagen de Friezen destijds met 3-1 winnen. Nu zaten ze wel aan de goede kant van de medaille.

Heerenveen was bij een overwinning zeker van plaats acht, maar ook bij een gelijkspel was die plek op de ranglijst nog een optie. Dan was de ploeg wel afhankelijk van RKC Waalwijk. Zo ver wilden de pompeblêdenformatie het niet laten komen, bleek in de beginfase. Heerenveen had de bal, was fel in de duels en speelde de bal veelvuldig naar voren. Grote kansen leverde dat echter niet op. De eerste serieuze poging tussen de palen kwam na twintig minuten uit de voet van Thom Haye, die een vrije trap nam. Daarna kantelde de wedstrijd. De bezoekers werden brutaler en dreigender, waarbij de grootste kans na een halfuur spelen voor Isac Lidberg was. Zijn inzet ging naast.

De ploegen leken met een doelpuntloze tussenstand de kleedkamers op te zoeken voor de pauze, maar Pawel Bochniewicz had ander plannen. Na een voorzet van Anas Tahiri kopte hij de bal tegen de touwen, waardoor Heerenveen bij rust leidde met 1-0. Het betekende automatisch dat de bezoekers na de thee de aanval gingen zoeken, waardoor er voor de thuisploeg meer ruimte kwam om te voetballen. Daar profiteerde Antoine Colassin na ongeveer zestig minuten bijna van. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman Jeffrey de Lange, die tien minuten later Sydney van Hooijdonk in de weg lag na een goede steekpass van Simon Olsson. In de tachtigste minuut moest de doelman zich toch voor een tweede keer gewonnen geven. De ingevallen Ché Nunnely kopte van dichtbij raak, waardoor de wedstrijd wel beslist was.