Daders en betrokkenen vuurwerkincident aangemeld voor landelijk stadionverbod

03 april 2023 15:30

De wedstrijd AZ – sc Heerenveen werd afgelopen weekend ontsierd door individuen die vuurwerk op het veld gooiden. Deze actie is voor sc Heerenveen onacceptabel. Nog tijdens de wedstrijd werden vijf personen uit het gastenvak verwijderd. In ieder geval drie personen worden bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Ook kijkt de club of de schade (vernieling veld en mogelijke boete) op betrokkenen kan worden verhaald.

58750024 ORANGE PICTURES


Op dit moment heeft de club tien individuen in beeld. Behalve de drie eerder genoemde personen, worden zeven andere betrokkenen zolang het onderzoek loopt uit het stadion geweerd. De club sluit niet uit dat dit aantal verder oploopt en ontvangt vanuit AZ aanvullende camerabeelden. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar de gooiers van het vuurwerk, maar ook naar individuen die medeplichtig zijn aan het faciliteren van deze actie. sc Heerenveen wil duidelijk maken dat er zaterdag een grens is overschreden en dat dit gedrag nu en in de toekomst absoluut niet geaccepteerd wordt.

Algemeen directeur Cees Roozemond: “We zijn enorm boos. Deze actie is schadelijk voor de club en past niet bij sc Heerenveen. Het is een idiote, vooropgezette actie, waarbij veelal jonge individuen betrokken zijn. Dit heeft niks meer met supporteren te maken. Het moge duidelijk zijn dat wij de daders voorlopig niet meer in het stadion willen zien.”