Henk Herder treedt toe tot Raad van Commissarissen

23 juni 2023 15:05

Henk Herder treedt per 1 juli toe aan de Raad van Commissarissen van sc Heerenveen. Herder is daarmee de opvolger van Dwight Lodeweges, die in februari vertrok naar Ajax. Door de benoeming van Herder als commissaris voetbalzaken keert de 55-jarige inwoner van Heerenveen na negen jaar terug bij de club.

18082013177474 FPH6767 (1)

Herder is twintig jaar werkzaam geweest voor sc Heerenveen. In de periode van 1993 tot en met 2008 had hij diverse jeugdteams onder zijn hoede en werd hij met zowel Onder 19 als de Beloften kampioen op het hoogste niveau. Vanaf juni 2008 werd Herder betrokken bij het eerste elftal als assistent-trainer. In zijn eerste seizoen als assistent-trainer van Trond Sollied won hij meteen de KNVB-beker. Vervolgens was Herder de jaren daarna assistent-trainer onder Ron Jans en Marco van Basten.

Na zijn periode bij sc Heerenveen was Herder werkzaam bij het Griekse Panathinaikos als hoofd jeugdopleiding en assistent-trainer. Vervolgens was hij twee seizoenen actief als hoofdtrainer bij Harkemase Boys. Zowel de club als de huidige commissarissen Dennis Gijsman en Martin Van Dekken zijn dan ook zeer content dat iemand met zowel voetbalervaring als het sc Heerenveen DNA aan de RvC kan worden toegevoegd.

De afgelopen maanden werd de rol van commissaris voetbalzaken tijdelijk ingevuld door Henny Groot Kormelink. sc Heerenveen dankt Henny Groot Kormelink nogmaals voor zijn flexibiliteit en beschikbaarheid binnen de RvC.