Junior Heroes-leden vragen spelers hemd van het lijf tijdens persconferentie

02 november 2023 14:30

Vorige week dinsdag was het een drukte van belang in de perszaal van het Abe Lenstra stadion. Achttien leden van de Junior Heroes legden Syb van Ottele, Sven van Beek, Mats Köhlert en Andries Noppert het vuur aan de schenen met hun vragen. "Vinden jullie het spannend?", was de eerste vraag deze middag. Die kwam niet van een kind, maar van de doelman van sc Heerenveen. Het antwoord was duidelijk: ze hadden er vooral heel veel zin in. "Wij vinden het wel spannend", aldus Van Beek.

DSC04434 Persconferentie


Wie zou je nog wel eens willen tackelen?
Wie zou je een rode kaart geven als je scheidsrechter was?
Syb, wat is je grootste blunder?
Wat weten andere spelers nog niet van jou?
Hoe vind je het om in de regen te spelen?
Syb, hoe was het om tegen Feyenoord te scoren?
Sven, vond je het moeilijk om op krukken te lopen?

Het kwam allemaal voorbij deze middag. "Dat is een lieve vraag", aldus Noppert toen iemand hem vroeg hoe hij zo’n goede keeper is geworden. "Veel groente eten, goed slapen en goed naar papa en mama luisteren. Dan komt alles goed." En waarom draagt hij eigenlijk handschoenen? "Iedereen doet het, dus ik doe het ook maar. Het is niet omdat het koud is, maar voor extra grip."

Van Beek kreeg de vraag wie hij de beste sc Heerenveen-speler ooit vond. "Afonso Alves, daar heb ik wel van genoten. Hij scoorde één keer in een wedstrijd zeven goals. Maar Mats Köhlert is ook wel een heel goede speler", aldus de centrale verdediger, waarna de linksback gevraagd werd van wie hij zijn beste voetbaladvies heeft gekregen.  "Van mijn vader. Hij was trainer in de jeugd. Hij geeft mij heel veel tips. Daarmee helpt hij me heel erg. Hij zei altijd dat je plezier moet hebben en je altijd alles moet geven. Dan komt het sowieso goed."

Bekijk hier de video van sc Heerenveen over de persconferentie: