Kees van Wonderen realistisch: "Er moet resultaat gehaald worden"

27 oktober 2023 14:58

Heracles Almelo komt zaterdagavond op bezoek in Friesland. Om 18.45 uur wordt afgetrapt in het Abe Lenstra stadion, waar de supporters al een aantal wedstrijden moeten wachten op een zege. In de laatste drie thuisduels werd één punt gepakt, de laatste vier uitwedstrijden leverden helemaal geen tastbare resultaten op. Kees van Wonderen is realistisch: "Het is niet vijf, maar twee minuten voor twaalf."

20072023311028 DSC 3136


De Friezen hebben na negen wedstrijden zeven punten. De tegenstander van aankomend weekend heeft vijf punten meer. Heracles pakte vorige week een punt tegen FC Twente, waar sc Heerenveen onlangs met 1-0 van verloor door een doelpunt van Michel Vlap. "De wedstrijd tegen FC Twente heeft houvast gegeven, maar het leverde geen resultaat op. Toch zijn we op dat duel gaan verder bouwen, want daar hebben we met elkaar gevochten."

Sowieso is Van Wonderen te spreken over de instelling van zijn spelers. "Ik zie een ploeg die strijdt levert. Ik vind het knap hoeveel energie ze erin blijven steken. Natuurlijk doet deze reeks ook iets met de spelers", aldus de trainer, die nog niet kan beschikken over Ion Nicolaescu. "We zitten in een situatie waar je niet in wilt zitten. Er zijn allemaal omstandigheden: sommige spelers kwamen laat en hebben tijd nodig. Maar je kan niet blijven zeggen dat je moet bouwen, er moet ook resultaat gehaald worden."

Tegen Heracles willen de fans drie punten zien, weet hij. "Er wordt geacht om van deze naam te winnen. Dat verwachtingspatroon begrijp ik wel, maar de verschillen tussen de teams zijn klein. We moeten echt vechten voor de resultaten."