Luuk Brouwers blij met transfer: "Noppert heeft me vijftien keer gebeld"

21 augustus 2023 10:16

Luuk Brouwers speelt de komende vier seizoenen in het Abe Lenstra stadion. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van FC Utrecht en maakt daarna definitief de overstap naar Friesland. Hij kijkt uit naar het nieuwe avontuur, waar niet alles onbekend voor hem is. Met Andries Noppert en Kees van Wonderen werkte hij al samen bij Go Ahead Eagles. "Een Heerenveenshirt had ik al. Vorig jaar heb ik die na de wedstrijd geruild met Andries."

Een juichkreet galmt door de spelerstunnel in het Abe Lenstra stadion, gevolgd door het geluid van een fotocamera. Klik. Klik. Klik. De middenvelder heeft het pompeblêdenshirt aan en poseert voor de aankondigingsfoto’s. Hij lijkt zich op zijn eerste werkdag al thuis te voelen, zo blijkt uit de speldenprikjes met het personeel. "Normaal staan er wat grappenmakers achter de fotograaf", knipoogt hij. Brouwers begint met een goed humeur aan zijn nieuwe avontuur, zoveel is duidelijk.

17082023311635 6988

 

 

"Noppert is me nu wel een Friese cursus verschuldigd"

Bellen met Noppert
"Ik heb er heel veel zin in, kan niet wachten om te beginnen", vertelt de nieuwkomer, die in Friesland opnieuw gaat samenwerken met Andries Noppert. Bij Go Ahead Eagles deelde het duo ook al de kleedkamer, maar afgelopen jaar gingen ze hun eigen weg. De doelman vertrok naar Friesland, Brouwers maakte de stap naar Utrecht. "Andries heeft me een keer of vijftien gebeld. We hebben elkaar een paar keer misgelopen. Toen hij mij belde kon ik niet opnemen en andersom. Hij vindt het leuk dat ik kom. Hij is me nu wel een Friese cursus verschuldigd. Ik zal als Brabander vast wat vertaling nodig hebben af en toe."

Ook met Kees van Wonderen werkte hij al samen in Deventer. "Ik heb al met de trainer gesproken. Het is leuk om weer met oude bekenden aan de slag te gaan", aldus Brouwers, die in Utrecht niet meer zeker was van een basisplaats. In Heerenveen hoopt hij weer wekelijks van waarde te zijn. "Ik heb gekeken naar de situatie bij mijn eigen club en hoorde van de interesse. Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen. Ik ben heel blij dat de clubs tot een akkoord zijn gekomen. Hier wil ik weer gas geven. Ik ben een dynamische middenvelder, die graag in beweging is en in het strafschopgebied van de tegenstander gevaarlijk wil zijn. Ik hoop een paar doelpunten te maken, maar ik ben ook niet te beroerd om te verdedigen en af en toe een klein tikkie uit te delen."

17082023311646 7002

"Ik hoop een paar doelpunten te maken, maar ik ben ook niet te beroerd om te verdedigen en af en toe een klein tikkie uit te delen"

Volksclub
Drie keer speelde Brouwers in Heerenveen. De eerste keer was wegens corona achter gesloten deuren, in de derde ronde van het KNVB Bekertoernooi. Met zowel Go Ahead Eagles als FC Utrecht speelde hij daarna een keer in een goedgevuld Abe Lenstra stadion. De voetballer weet dus wat hij kan verwachten de aankomende seizoenen. "Ik vind dit een mooie volksclub. Dat is heel belangrijk geweest in mijn keuze. Ik presteer bij zulke clubs het best, want ik heb de band met het publiek echt nodig. Ik hoop dat we samen mooie dingen kunnen bereiken hier."

17082023311634 6976