sc Heerenveen en Excelsior delen de punten na doelpuntloos gelijkspel

13 mei 2023 21:57

sc Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen huis niet weten af te rekenen met Excelsior. De ploegen hielden elkaar negentig minuten lang in evenwicht waardoor het duel eindigde zonder winnaar. De thuisploeg wilde drie punten in de jacht op een ticket voor de Europese play-offs, waar de bezoekers juist hoopten op een zege om de play-offs voor degradatie te ontlopen. Beide teams moesten dus genoegen nemen met een puntje.

HEEEXC 5

Eerder dit seizoen stonden de ploegen al tegenover elkaar in Kralingen. Destijds won sc Heerenveen nipt met 0-1 door een doelpunt van Milan van Ewijk. Nu werd in de eerste helft duidelijk dat het wederom geen makkelijke avond zou worden voor de Friezen. Beide ploegen kwamen in de eerste helft lange tijd niet tot serieus gevaar voor de goal. Na bijna een half uur spelen zorgden de manschappen van Kees van Wonderen voor het eerste gevaar. Eerst via Antoine Colassin, kort daarna via Ché Nunnely. Beide buitenspelers mochten verrassend in de basis starten. “Simon Olsson is ziek geweest afgelopen week. En de jongens die er tegen NEC inkwamen, hadden een goede bijdrage op het veld”, verklaarde de oefenmeester kort voor de wedstrijd.

Nunnely was een paar minuten later weer gevaarlijk. Na een goede pass van Milan van Ewijk had hij behoorlijk wat ruimte, maar zijn pass op topscorer Sydney van Hooijdonk werd goed verdedigd. Aan de andere kant van het veld had Pawel Bochniewicz kort daarna een goede ingreep, waardoor een schot van Arthur Zagre niet op doel ging. Twee Rotterdamse pogingen uit corners gingen ook niet tegen de touwen, waardoor de teams de kleedkamer opzochten met een doelpuntloze stand.

Het spelbeeld veranderde na de pauze niet. Beide ploegen hadden moeite om tot kansen te komen, al had oude bekende Kik Pierie vroeg in de tweede helft wel een goed schot op het Friese doel. Zijn inzet kon gekeerd worden door Xavier Mous, die met nog een kwartier te gaan ook goed kon ingrijpen op een schot van Peer Koopmeiners. Excelsior kreeg ook nog een grote kans via Reda Kharchouch, maar die bal kwam niet tussen de palen terecht. Aan de andere kant kon Heerenveen weinig klaarspelen, waardoor de wedstrijd eindigde zoals ‘ie begon: met een 0-0 stand.

Opstelling sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Sahraoui, Tahiri; Nunnely (71. Kaib), Van Hooijdonk, Colassin (61. Van Amersfoort)