sc Heerenveen haalt aanvaller Daniel Karlsbakk naar Friesland

31 januari 2023 17:00

sc Heerenveen heeft zich per direct versterkt met Daniel Karlsbakk. De negentienjarige spits gaat spelen met rugnummer 9 en tekent een contract tot medio 2026. Hij is na Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely en Jeffrey Bruma de vierde speler die deze winter naar het Abe Lenstra stadion komt.

FPH7075


De Noor staat in eigen land te boek als groot talent en heeft inmiddels vijftien jeugdinterlands achter zijn naam, verdeeld over verschillende lichtingen. Op zijn zestiende debuteerde hij in het profvoetbal bij Bryne FK, waarna hij in januari 2022 transfervrij de overstap maakte naar Viking FK. Voor die club maakte hij afgelopen seizoen twee doelpunten in 21 competitiewedstrijden.

Technisch manager Ferry de Haan is blij met de komst van de aanvaller. “Hij is een speler met veel potentie, een jonge jongen die in het moderne voetbal past. Daniel heeft een hoge intensiteit, goede fysieke voorwaarden en snelheid. We verwachten dat hij zich hier uitstekend kan ontwikkelen. Daniel krijgt de komende maanden de tijd om zich hier aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en club.”