sc Heerenveen verliest oefenwedstrijd; Ali keert terug na lichte blessure

17 oktober 2023 14:25

sc Heerenveen heeft een tweede oefenwedstrijd deze interlandperiode verloren met 3-0 van Go Ahead Eagles. Vorige week werd PEC Zwolle verslagen met 1-0, maar nu trok een Overijsselse ploeg dus aan het langste eind.

DSC 5689


Het eerste kansje van de wedstrijd was van Patrik Wålemark, die zijn inzet makkelijk gepakt zag worden door oude bekende Erwin Mulder. De doelman van de Deventeren moest in de eerste helft nog één keer serieus in actie komen bij een schot van de goed spelende Simon Olsson. Aan de andere kant van het veld was Jan Bekkema twee keer niet opgewassen tegen een Deventerse inzet. Jakob Breum scoorde na ruim tien minuten de openingstreffer, waarna Sylla Sow de marge verdubbelde. Hij kon de bal binnenwerken uit een rebound, nadat Bekkema in eerste instantie nog redding kon brengen op een schot.

De eerste Friese kans van de tweede helft kwam door de bedrijvige Melle Joop Witteveen, die op wilskracht de verdedigers voorbijkwam en uithaalde. Zijn schot ging, via een been van de tegenstander, naast. Niet lang daarna kreeg ook Go Ahead een enorme kans. Jan Bekkema ging katachtig naar de hoek en hield de poging van Thibo Baeten tegen. De doelman greep nogmaals goed in toen Bobby Adekanye het probeerde.

Na een uur spelen kwamen er bij sc Heerenveen zeven anderen binnen de lijnen. Eén daarvan was Hussein Ali, die deze interlandperiode niet met Irak op pad ging door een blessure. Hij kon nu een halfuurtje meedoen. Ali en zijn ploeggenoten moesten nog één tegendoelpunt slikken. Victor Edvardsen scoorde de derde treffer. Na die goal was Anas Tahiri nog dichtbij, maar hij raakte de paal.

Opstelling sc Heerenveen eerste uur: Bekkema; Hall, Van Beek (46. Van Ottele), Bochniewicz (46. Nunumete), Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson; Wålemark (46. Witteveen), Van Amersfoort, Nunnely

Opstelling sc Heerenveen laatste halfuur: Bekkema; Ali, Van Ottele, Nunumete, Van der Plaat; Van Ee, Oostra, Tahiri; Witteveen, Ismaïl, Woudstra